Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Занаятчийски техники » живопис » Витражи » Лампа за детска стая

Неведнъж ми се е случвало, заставайки в магазин, да разглеждам всякакви лампи, аплици, лампи и нощни светлини... Очите ми полудеха от разнообразието на техните цветове, форми и стилове - само имайте време да купите и ги окачете в стаите си! Но когато се стигна до избора на конкретна стенна лампа за детската стая, се оказа, че всичко не е толкова просто... Реших да се справя с възникналия проблем по традиционния начин, а именно: вземете бои и създайте нещо уникално.
Какво ще ви трябва:
Най-често срещаната кръгла стенна лампа, прозрачна или матово бяла
Витражни бои на водна основа, които не изискват изпичане
Контури за рисуване по стъкло
Четки
Разтворител
Памучни тампони и дискове
Буркан с вода
Прост молив и гумичка


Можете да изберете темата за рисунката както желаете - флорален мотив, геометрична абстракция, приказна картина. Тъй като нашата лампа ще осветява бебешката стая, за модел на рисунката върху нея ще послужат илюстрации от любими детски книжки.
Да започваме! Първо, трябва да почистите и обезмаслите повърхността на лампата с разтворител. След това с помощта на обикновен молив очертаваме линиите на скицата, вземаме контура в ръцете си и внимателно проследяваме рисунката с молив.Контурът може да бъде във всякакъв цвят, черното изглежда по-ясно и контрастно, а златното или бронзовото изглежда по-впечатляващо и елегантно.
Опитваме се да изстискаме равномерно контура, като от време на време избърсваме гърлото на тръбата със салфетка. Ако изведнъж линиите се размажат или просто не ви харесват, няма значение, те могат лесно да бъдат отстранени с памучен тампон и разтворител.


Когато контурът изсъхне, отстранете останалата рисунка с молив с гумичка, потопете четката в буркан с боя и започнете да рисувате. Трябва да се помни, че четките трябва да се изплакват често с вода и да се избърсват със салфетка или памучен тампон и едва след това да се вземе различен цвят.
 

Когато боядисвате изпъкналата повърхност на лампата, трябва да се опитате да вземете боята на малки порции - в противен случай тя ще тече настрани. Капката може да се отстрани с памучен тампон. Постепенно цялата повърхност се покрива с ярки цветове и придобива завършен вид.


Нашата лампа не се нуждае от запалване, оставяме я на открито и изчакваме боята да изсъхне напълно. Сега можете да го прикрепите към избраното място на стената, да изчакате до вечерта, да включите светлината - и да подарите на вашето бебе чудо.


Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
4 минус едно =
Коментари (1)
 1. Veent
  #1 Veent гости 15 ноември 2011 16:25
  0
  С такъв талант за рисуване можете да направите ваза от кофа))

Ажурен модел за плетене на една кука | Направи го сам

След като сте направили такъв хеликоптер от диск, можете да забравите за заточването му

Филцов кон | Направи го сам

На вашия сайт няма да останат мухи, ако направите този мухолов от една и половина рубли

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети у дома. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня