Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Занаятчийски техники » живопис » Витражи » Декориране на стар гардероб
Не бързайте да купувате нов мебели да замени вече излязъл от мода. Вложете ръцете си и малко креативност. Например, опитайте да украсите стар стенен шкаф с шарка от витражи. Каня ви на прост майсторски клас.

Приготвям се за работа.
Първото нещо, от което се нуждаете за работа, е, разбира се, самият шкаф със стъклена врата. Ще ви трябва и алкохолен разтвор или ацетон за обезмасляване на повърхността, шаблон за рисуване и бои за витражи.

Как да изберем шаблон.
В интернет има доста различни шаблони за създаване на витражи. И ако знаете как да рисувате, тогава това е абсолютно прекрасно. Единственото условие, което трябва да се вземе предвид при избора на дизайн, е реалността на неговото изпълнение в стъклопис. Тоест, шаблонът трябва да е едновременно прост и да има затворени линии на дизайна. В противен случай боята от стъклопис ще се разпространи по повърхността.

Така че да започваме.
Свалете вратата на шкафа от пантите. Поставете го върху равна повърхност (например върху две табуретки). Избърсваме стъклото с алкохолен разтвор и го изсушаваме. Прикрепяме избрания шаблон към задната стена. Това е моят собствен шаблон. Нарисувах го, копирах го на фотокопирна машина и го залепих на вратата.Можете да отпечатате един лист, а можете да отпечатате няколко наведнъж, за да не ги залепвате после. Просто се уверете, че чертежът преминава логично от единия към другия.

рисунка


Начертайте контура на чертежа.
Стандартните комплекти витражи предлагат черен контур. Не ми харесва. Дизайн с бронзов или златист контур изглежда много по-красив. Затова го имам точно така. Очертаваме всички линии на рисунката с бронзова боя, така че никъде да не бъде пропуснат нито един милиметър. Както бе споменато по-горе, това е изключително важно за по-нататъшното запазване на течните витражи в границите на рисунката. След час и половина веригата ще изсъхне и ще продължим да работим. Ако планирате да рисувате две врати с витражи, сега е моментът да залепите отново шаблоните върху друга повърхност.

Изчертаване на контура на чертежа


Бунт от цветове.
Когато контурът изсъхне, можем да рисуваме върху рисунката. По-удобно е да използвате цветове не наведнъж, а в ред. Например, в шаблон за цветя можете първо да запълните листата със зелено, след това цветните листенца с червено и т.н. Изсъхването на рисунката ще отнеме от 12 до 20 часа. Това се влияе от влажността на въздуха във вашия дом и дебелината на слоя боя, нанесен върху стъклото.

Бунт от цветове

Избор на фон


Избор на фон.
Последният щрих към нашата креативност ще бъде добавен от специалното матово покритие за стъклени повърхности, което се продава в строителните магазини. Трябва да се нанесе върху гърба на вратата на 2-3 слоя, всеки от които съхне за не повече от 10 минути. Това е всичко. Сега вашата врата не само ще украси интериора на вашия дом, но и ще освободи съдържанието на гардероба ви от любопитни очи.

Избор на фон

декориране на стар килер


Ето как се оказаха старите ми врати на шкафа (сравнете: с и без покритие). Опитайте и вие!
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
5+две=
Коментари (0)

Как лесно да направите обвивка от пластмасова бутилка

Направи си сам - занаяти и майсторски класове | Страница 342

Украински колбаси в колагенова обвивка

Как да направите дървена точилка за заточване на ножове със собствените си ръце

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня