Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Полезно и интересно

Полезно и интересно

Майсторски класове:

Как да превключите пластмасови прозорци на зимен режим без много усилия

Преди настъпването на зимните студове пластмасовите прозорци трябва да бъдат превключени от летен на зимен режим, в противен случай студеният въздух ще проникне в стаята през пролуките между крилото и рамката. Преди това прозорците бяха изолирани с ленени кълчища, пукнатините бяха запушени с памучна вата и

Закачете лимон на крана и ще бъдете вечно благодарни

Обичайното рутинно почистване на решетките на крановете от варовик е трудоемко, старателно и отнема много време. Но такава работа трябва да се извършва периодично и по-често, колкото по-твърда е водата във водоснабдителната система.

Течна пластмаса! Ремонтът на пластмаси е лесен без лепило или поялник!

Това може да стане бързо и безпроблемно с помощта на суперлепило, но ако го нямате под ръка, можете да използвате метода на химическо заваряване. За да направите това, вземете ненужно парче пластмаса и го нарежете на малки парченца със странични ножове.

Как да използваме добре остатъчната пяна

Остатъците от пенополистирол от различен произход не трябва да се изхвърлят.Те ще бъдат полезни за полезно използване в домакинството. Но първо трябва да разберете какво и как се разтварят.

Как да почистите кладенец с две рубли и половина

Кладенец, който служи като източник на вода в селска къща или ферма, трябва да се почиства от пясък 2 пъти годишно през пролетта и есента. За да направите това, имате нужда от универсално технологично устройство, което може да се използва в продължение на много години.

Как лесно да измиете бутилка от 20 литра от мръсотия и зеленина

Не е толкова лесно да почистите 20-литрова бутилка от вътрешността на мръсотия и зеленина, докато блести, тъй като има тясно гърло и не можете да пъхнете ръката си вътре. Но не се отчайвайте. Има лесен начин да направите това лесно, бързо и ефективно.

Как да поправите всяка „осмица“ на колело на велосипед

Първо откриваме дали има дефект под формата на осмица на колелото. За да направите това, завъртете колелото и поставете пръста си върху ръба му. Освен това пръстът трябва да лежи неподвижно върху предната част на велосипеда. В същото време ще усетим директно присъствието на числото осем.

Как да направите стационарен дозатор от обикновена бутилка

Обикновено изпразненият дозатор за перилен препарат или течен сапун отива направо в кофата за боклук. Но е по-добре да развиете дозиращия механизъм, внимателно да отрежете гърлото с резба от контейнера и да извадите стандартната тръба на дозатора. Като се използва

12 страхотни лайфхакове за техничари

Как да закрепите гумата с помощта на болтове и гайки. Правим слепи дупки в блоковете на протектора (блоковете) до определена дълбочина.Затягаме болта в патронника на бормашината и завиваме главите в отворите. Поставяме шайби върху болтовете и затягаме гайките с гаечен ключ.

Тестване на домашен препарат за стъклени капаци

Понякога е невъзможно да ги почистите, докато не заблестят. Гадната мръсотия успява да проникне под самата джанта, така че в началото е трудно да се забележи, а след това не е лесно да се отървете от нея. Освен това не искате да използвате продукти, които са пренаситени с химикали.

Как да прехвърлите изображение върху всяка дървена повърхност

Как да използвате обикновен лазерен принтер за прецизно прехвърляне на отпечатани изображения върху всяка дървена повърхност със собствените си ръце. Имайки обикновен лазерен принтер на ваше разположение, няма да е трудно да прехвърлите отпечатани изображения

Как да коригирате гънка на тръба

Пукнатина в медната тръба на климатика може да възникне по различни причини: поради невнимателна работа на монтажника, повреда от строители и довършители или неправилни действия на крайния потребител. Дължината на гънката на медната тръба зависи от нейния размер

Как да замразите копър, магданоз и други билки: основни правила

Замразеният копър е незаменима съставка през зимата при приготвянето на сос тартар, първи и втори ястия, пълнеж за картофени пайове, салати, предястия и гювечи. Замразеният магданоз също е подходящ за повечето

Бързо нарежете цацата, без да я докосвате с ръце

Ядливата част от цацата, както е известно, е само филето, което обикновено се отделя с нож, което не е съвсем удобно, като се има предвид малкият размер на този вид риба.

Life hack: как да защитите колелата на велосипеда от пробиви

Спукването на колелото на велосипеда не е необичайно по време на неговата работа. Освен това по-често това не се случва от удар на пирон, самонарезен винт, винт или друг остър метален предмет, а от малки заострени материали като дървесни тръни, счупени фрагменти

Използваме инструмента на 100%. Неочевидни функции, за които не всеки знае

Ударна отвертка, чийто задник пасва на гаечен ключ, ви позволява да развиете плътно затегнати винтове и винтове поради факта, че когато ударната отвертка работи заедно с гаечен ключ, въртящият момент се увеличава. Служи за същата цел

Как надеждно да поправите счупени пластмасови зъби на зъбни колела

На страничната повърхност на зъбното колело маркираме сектора, ограничаващ счупените зъби, и избираме материал от него с бормашина. Запояваме кламер без завои в образувания жлеб на нивото на средата на зъбите с помощта на поялник.

Как да използвате служебен нож, за да отворите ключалка, ако загубите ключовете си

Фатализмът от загубата на ключове от катинар може да бъде напълно премахнат с помощта на обикновен канцеларски нож или по-скоро сегментирано острие, което първо се загрява в пламъка на запалка.

Как да си направим красива саксия от пластмасова кофа и контейнери за еднократна употреба

Как да си направим красива и практична саксия за цветя и други растения от пластмасова кофа и меки контейнери за храна за еднократна употреба Изрязваме плочите, които прикрепят втвърдяващата корона към страничната повърхност на кофата, а след това и самата корона.

Как лесно да поправите пукнатини и дупки в пластмасови части

От предната страна на пластмасовата част покрийте проходния отвор с парче алуминиево фолио, чиито размери са очевидно по-големи от образувания проходен отвор. Фиксираме фолиото върху отвора с лепяща лента.

Как да си направим мини пистолет за боя от химикал

За да закупите мини-пистолет, трябва да похарчите няколко хиляди рубли. За да избегне това, всеки възрастен може да сглоби малък пистолет за пръскане от прости, достъпни и евтини части и това не изисква специални познания или професионализъм

Как да си направим почистващ препарат за тоалетна чиния от сапун

Смелете парче сапун за пране с тегло 300 грама на ренде и изсипете получената натрошена маса в тиган. Към него добавяме и всякакъв течен препарат за почистване на подове или други повърхности в количество около 300 грама.

Как правилно да събирате брезов сок с минимални щети на дървото

Сокът от бреза е истинска жива вода. Източник на витамини и полезни микроелементи. За съжаление, този източник е изключително нестабилен - няколко седмици в годината. А събирането на брезов сок за бъдеща употреба според мен е изключително необещаващо и

Как да си направим настолен органайзер за аквариум с осветление

Няма значение какъв размер или дебелина на стъклото трябва да изрежете.Въпреки че, честно казано, трябва да се каже, че дебелото стъкло е много по-лесно за рязане. По-послушно е или нещо такова. Убожда се строго според драскотината на стъклореза. Първо се опитах да отрежа тънко,

Занаяти от руно | Направи го сам

Мелница от двигател на пералня

Качер Бровина и трансформатор на Тесла | Направи го сам

Как да направите течна пластмаса със собствените си ръце и 4 варианта за използването й в ежедневието

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня