Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Полезно и интересно » Lifehacks и полезни съвети » Как да превключите пластмасови прозорци на зимен режим без много усилия

Преди настъпването на зимните студове пластмасовите прозорци трябва да бъдат превключени от летен на зимен режим, в противен случай студеният въздух ще проникне в стаята през пролуките между крилото и рамката. Преди това прозорците бяха изолирани с ленени кълчища, пукнатините бяха запушени с памучна вата, а горната част беше запечатана с хартия. Беше трудоемко и не винаги носеше желания резултат.

Летният режим, когато външната температура е над нулата денонощно, се характеризира с леко притискане на крилото към касата, което освен това осигурява по-малко износване на уплътнителната гума и удължава експлоатационния му живот.

Как да превключите пластмасови прозорци от летен към зимен режим на затваряне

За да превключите пластмасовите прозорци на зимен режим, отворете крилата и намерете ексцентрични заключващи щифтове по периметъра им. Те обикновено се намират в горната, долната и централната част на крилото.

След това, като използвате шестостенен ключ, трябва да завъртите ексцентричните заключващи щифтове, разположени около периметъра на крилото по посока на часовниковата стрелка, така че маркировките под формата на маркировки върху тях да са насочени към стаята.

Проверяваме плътността на затварянето на крилото с помощта на обикновен лист хартия за писане. Ние последователно затягаме листа хартия отгоре, отдолу и в центъра и се опитваме да издърпаме листа. Ако листът не се разтяга или се издърпва трудно, тогава крилото е затворено достатъчно плътно и студът няма да проникне в стаята през пукнатините между крилото и рамката.

Гледай видеото

Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
3+три=
Коментари (1)
 1. Сергей Чиченин
  #1 Сергей Чиченин Посетителите 6 януари 2024 г. 02:31 ч
  2
  Живей си спокойно, не се занимавай с глупости! Няма зимни и летни режими! Прозорците са регулирани за оптимална работа.

Как правилно да огънете пластмасови тръби

Икономичната лампа изгоряла ли е? | Направи го сам

Как да декорирате баня с PVC панели

15 полезни лайфхака с WD-40

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня