Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Занаятчийски техники » живопис » Витражи » Стъклопис върху огледало
Огледало - Това е може би единственият предмет, който всеки има, независимо от стила, начина на живот и размера на стаята. Да направите огледалото акцентен елемент на вашия декор не е толкова трудно, просто трябва малко търпение и постоянство. Мисля, че сте виждали великолепни витражи, впечатляващи със своята красота и неподражаемост. Изработени са чрез трудоемко съединяване на парчета разноцветно стъкло. Ще се занимаваме с псевдовитраж - имитация на витраж чрез начертаване на контур и изливане на прозрачна боя в него. Художниците често създават цели картини в стила на псевдовитражи, запълвайки контура с непрозрачен акрил за работа върху стъкло.
За стъклопис ще ви трябва контур, бои за стъклопис, четки и акрилен лак.

Четки за рисуване


Продават се в магазини за изкуство или офис консумативи. Днес в продажба има голям брой материали за псевдовитражни прозорци от местно и вносно производство.
Скицата трябва да бъде разработена предварително и приложена към вече обмисленото огледало, опитвайки се да сведе до минимум помощните линии. Преди да приложите дизайна, обезмаслете огледалото с медицински алкохол. Това е необходимо за по-добра адхезия на боята към повърхността.Рисунката може да се нанесе върху стъклото с маркер, който лесно се отмива със спирт при неправилно нанесени линии. Важно е да се има предвид, че следата от маркер, която е попаднала под контура, вече не може да се измие и ще се вижда в огледалната повърхност, което ще придаде неподреден вид на витража. По-добре е да начертаете контура до чертежа. Поради факта, че сега има огромен брой контури от различни цветове в продажба, можете да нарисувате великолепен шедьовър, като използвате само тях.

начертайте контур


Преди да излеете боя, контурът трябва да изсъхне няколко часа. Едва след като изсъхне, можете внимателно да забършете следите от маркера с памучен тампон, потопен в спирт.

начертайте контур


Изсъхналият контур лесно се редактира с нож, премахват се малки грешки и ненужни линии.

начертайте контур


Боите за витражи са много течни и готови за употреба. Ако искате да направите по-прозрачен слой и деликатен модел, можете да добавите специален разтворител към боята. Но трябва да вземете предвид, че колкото по-разредена е боята, толкова по-малко стабилен е слоят. Четките за нанасяне на боя трябва да бъдат направени от естествен косъм: катерица, колински, пони и да не губят мъх по време на работа. Поемаме подготвената боя с четка и внимателно я пренасяме капка по капка в клетките между контура. Всички контурни линии трябва да бъдат свързани, за да се избегне смесването на боите.

Боядисайте


Много е удобно да работите с медицинска спринцовка, иглата й може да влезе дори в най-острите ъгли на рисунката. Важно е да запомните, че вторият слой е неприемлив - съставът на боята е такъв, че когато се нанася върху първия слой, следващият реагира с него и гладката му повърхност се деформира и влошава.
След окончателното изсъхване цялата рисунка трябва да се отвори с финишен акрилен лак.Лакът запазва цвета и предпазва дизайна от прах, излагане на слънчева светлина и влага. Художниците покриват своите платна с подобен лак, за да ги запазят по-добре в оригиналния им вид.

Стъклопис върху огледалото

Стъклопис върху огледалото


Но такъв красив мъж живее на огледалната врата на гардероба. Изработена е от непрозрачни акрилни бои.
Поддръжката на огледало с витраж е незначителна. Избършете със суха кърпа и измийте със сапун и вода няколко пъти в годината. По-добре е да не използвате аерозолни почистващи препарати за стъкло, техните съставки могат да повлияят на цвета.

Стъклопис върху огледалото
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
4 минус едно =
Коментари (0)

Направи си сам - занаяти и майсторски класове | Страница 291

Карас, изпечен цял във фурната - най-простата и вкусна рецепта

Как да превключите пластмасови прозорци на зимен режим със собствените си ръце

Дръжка шокер | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня