Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
Палави, ръчно направени коне могат да бъдат както отличен сувенир за приятел в годината на коня, така и оригинална декорация на интериора. Можете да закачите такъв кон на чантата си или да му намерите друго интересно приложение. Правим коня от филц, като допълнителни материали се нуждаем от ярки вълнени конци, мъниста и аксесоари за очите (мъниста, копчета или специални очи за играчки). Други материали и оборудване: картон, молив, декоративен шнур, ножица, вата (или друг пълнеж), конец, игла, пистолет за лепило и добре осветено работно място.
Първо начертайте основата на коня върху картон. След това го изрязваме и с молив прехвърляме шаблона върху филца. Филцът може да бъде от всякакъв цвят, основното е, че основните части са с различни цветове и не се сливат - тогава продуктът ще изглежда по-ярък.

изрязани от филц


Сгъваме филца наполовина вертикално, изрязваме основата - получаваме две еднакви половини, които след това трябва да бъдат зашити.

Плъстен кон


Преди да зашием половинките на бъдещия кон, правим опашката и гривата: нарязваме вълнени конци с малка дължина, събираме ги в кок и ги завързваме в единия край, отстъпвайки малко от ръба.За гривата се отдръпваме по-далеч от ръба - това ще бъде бретонът. Можете да сплетете гривата си на плитки. Трябва предварително да изберете цвета на вълнените нишки за гривата и опашката, така че да съответстват на цвета на самия кон.

конска опашка


Зашиваме двете половини на нашия кон през ръба, като не забравяме да шием опашката по пътя, бродираме устата и ноздрите и залепваме очите.
Опашката и гривата са само половината от битката, за да стане конят обемен, го напълваме с вата или друг пълнеж - пълнеж от полиестер, например.

Плъстен кон


Изрязваме седлото от филц с различен цвят, подходящи са и парчета кожа или друг материал.

Плъстен кон


Също така подрязваме седлото над ръба, залепваме го към тялото и го украсяваме
кристали, мъниста или мъниста.

конско седло


Украсяваме опашката и гривата с панделки или други декоративни елементи, за да изглеждат весели и красиви. Удобно е да извършвате всички операции по залепване на малки елементи с помощта на пистолет за лепило - по този начин можете да осигурите доставянето на необходимото количество лепило и най-трайното свързване на материалите, без следи от лепило около фугата.

Плъстен кон


Зашиваме примка или метален пръстен, в зависимост от предназначението на продукта.

Плъстен кон


Ние правим краката на коня от шнур с мъниста за копита, залепени до края. Пришиваме връзките на краката към тялото, като прехващаме всяка дантела с конци в средата. Конят е готов!

Плъстен кон

Плъстен кон


Можете да направите няколко такива коня, цяло стадо и всеки ще бъде различен, защото това е красотата на създаването на интересни неща със собствените си ръце - нов продукт не е като предишния и няма граници за въображението, има няма граници за съвършенството!
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
4 минус едно =
Коментари (1)
 1. Кат
  #1 Кат гости 18 юли 2014 г. 01:50 ч
  0
  Абсолютно същото!https://i.washerhouse.com/1316-brelok-iz-viskoznoy-salfetki.html

Как да направите ефективен инструмент за оголване на кабели

Лесен начин за създаване на печатни платки (не LUT) | Направи го сам

Проста модификация на мелачката за лесно отвиване на гайката

Текстилна кукла | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня