Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Занаятчийски техники » живопис » Витражи » Лесен начин да нарисувате картина
Един от лесните начини да създадете красиво и изключително нещо е да рисувате върху прозрачно стъкло. Просто се дължи на факта, че всеки дизайн може да бъде поставен под стъклото и пренесен върху повърхността на стъклото. Готовата картина ще ви зарадва с резултата. И нямате нужда от специални артистични умения, за да го завършите.
Този майсторски клас ще обсъди как да украсите кутия за бижута с вградена рамка за снимки.
За боядисване на стъкло ще ви трябва:
1.Акрилни бои от любими цветове. Можете да използвате 2-3 нюанса от една и съща цветова схема или да украсите рисунката с повече цветове, по преценка на майсторката.
Лесен начин да нарисувате картина

Лесен начин да нарисувате картина

2. Обезмаслител (спирт или лакочистител).
3.Прозрачен акрилен лак за творчество.
Лесен начин да нарисувате картина

4.3 четки: тънка - за нанасяне на контур, средна - за нанасяне на цвят, плоска широка четка за покриване на готовата работа с лак.
Лесен начин да нарисувате картина

5.Стъкло от рамка за снимки.
6. Любима рисунка.
Лесен начин да нарисувате картина

Преди да започнете работа, повърхността на стъклото, върху която ще бъде нанесен дизайнът, трябва да се обезмасли със специален обезмаслител, алкохол или просто средство за отстраняване на лак за нокти, така че дизайнът да залепва по-добре и да издържа по-дълго.
След това подгответе чертеж, който ще бъде прехвърлен върху стъклото. В този майсторски клас беше избрана рисунка от поредицата книжки за оцветяване на актрисата. Стъклото трябва да се нанесе върху повърхността на чертежа. Не е нужно да го закрепвате с нищо, просто трябва да сте сигурни, че не се движи върху хартията. С помощта на тънка четка и черна акрилна боя се нанася контур, в резултат на което рисунката върху стъклото и върху хартията трябва да бъде възможно най-идентична.
Лесен начин да нарисувате картина

Когато целият шаблон се пренесе върху стъклото, трябва да се остави да изсъхне в съответствие с инструкциите за боите. Тъй като различните марки бои могат да изсъхнат по различен начин. Когато веригата е напълно суха. Можете да започнете да декорирате, като използвате любимите си цветове. Тъй като рисунката върху основата е черно-бяла, само въображението на художника служи като шаблон за определяне на цвета на всеки елемент.
Лесен начин да нарисувате картина

Когато шаблонът е боядисан, е необходимо да го изсушите колкото е възможно повече, по-добре е да го оставите за няколко часа. За да видите резултата от работата, трябва да обърнете стъклото и цветната боя ще остане под контура. След като рисунката изсъхне, трябва да я покриете с акрилен лак на 2 слоя, оставяйки всеки слой да изсъхне. Инструкциите за лака показват, че той е напълно изсъхнал след 8 часа, така че стъклото може да се остави да изсъхне една нощ при стайна температура.
Остава само да върнете стъклото на мястото му - в рамката под снимката на кутията и работата е завършена.
Лесен начин да нарисувате картина

Тази индивидуално изрисувана кутия ще бъде страхотно допълнение към вашия интериор или уникален подарък, а процесът на създаване с такъв дизайн ще ви помогне да се справите със стреса.
Успех в творческата работа!
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
3+три=
Коментари (0)

Сапунена смес | Направи го сам

Готвене | Страница 33 | Направи го сам

Как да си направим хрупкав картофен хот-дог без брашно

Как да си направим компактен грил от фреонов цилиндър

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети у дома. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня