Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Занаятчийски техники » живопис » Витражи » Миниатюрна ваза от стъклена бутилка
Човешкото въображение не познава граници. Творческите хора могат да правят всякакви трикове: картини с пирони, пейзажи на стени с шпакловка, занаяти от вестници, тесто и полимерна глина. Струва си да си припомним спиращите дъха скулптурни композиции, които оживяват в иглено ухо! И в края на краищата всеки човек крие творческа природа под прикритието на офис работник. Почти всеки ненужен предмет в къщата може да се използва повторно: компактдискове, парчета плат, парчета конци и дори стари празни стъклени бутилки. Именно от едно от тези парчета стъкло можете да направите симпатична ваза за цветя.
За да направите това, ще ви трябва самата бутилка, памучни конци, ацетон или лакочистител, акрилни или витражи, ледена вода, четки, кибрит и малко търпение.

Миниатюрна ваза от стъклена бутилка


Първо премахнете всички хартиени етикети. Съвет: ако стикерът е залепен добре, поставете бутилката в кофа с топла вода за 20 минути - след това лесно се отстранява с кърпа.След това избираме оптималната височина на бъдещата ваза и увиваме бутилката с конец по диаметъра на избраното място.В този майсторски клас височината се избира въз основа на крайната точка на широката част на стъклото.След като закрепите конеца, внимателно го извадете от бутилката и го поставете в съд с ацетон или лакочистител. Можете веднага да поставите конеца в ацетон и след това да го навиете около бутилката. Въпреки това, понякога нишката се заплита, така че по-ефективният метод е този, описан в този майсторски клас.След това също внимателно го издърпваме обратно върху бутилката. Това е мястото, където започва един донякъде опасен процес, както може да изглежда. Но в действителност няма нищо лошо в това. Необходимо е внимателно да подпалите конеца по целия му диаметър.Когато най-накрая спре да гори, бутилката трябва да се постави в съд с ледена вода. И на мястото, където се намира нишката, бутилката ще се счупи на две части.След като избършете детайла, можете да започнете да го проектирате. В майсторския клас цветът на фона беше бял, а боята беше акрилна. След като покриете вазата с първия слой, трябва да й дадете малко време да изсъхне. Тъй като акрилът изсъхва бързо, това ще отнеме около 20 минути.
След това рисуваме вазата с мотива, който сте избрали. Тук няма граници за въображението: можете да го рисувате както желаете, както диктува душата ви. Този майсторски клас демонстрира рисуване по хаотичен начин, без никакъв смисъл. Тъй като представената бутилка има ръбове, шарката върху тях се редува.
Накрая му дайте малко време да изсъхне напълно и готово! Ето и крайния резултат. Този контейнер може да се използва и като свещник.

Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
5+две=
Коментари (1)
 1. Марина
  #1 Марина гости 14 юни 2013 22:29
  0
  Много информативен.
  Исках да я дам на сестра ми, вазата се оказа по-скоро в етно стил, сестра ми ще я оцени

Магнит с техника декупаж | Направи го сам

Детска сгъваема картичка за рожден ден | Направи го сам

Технология за отливане на лещи за фарове

Как да запазите чесъна, без да загубите първоначалните си качества в продължение на много години

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня