Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
Отдавна е известно, че няма по-добър подарък от настояще, направени със собствените си ръце. Създавайки сами сувенир, ние влагаме сърцето, душата и топлината си в него. И ако подаръкът е направен от сърце, тогава тази положителна енергия със сигурност ще бъде прехвърлена на получателя на изненадата и приятните спомени ще останат за дълго време.

Самоделно магнитче за хладилник лесно може да послужи като подарък на много ваши приятели и познати. Може да се направи от солено тесто, което е идеално за изкуства и занаяти. С този материал можете да сбъднете всичките си фантазии.

Магнит за хладилник


Има доста рецепти за солено тесто, което може да се използва за моделиране. Изборът на рецепта зависи от размера на фигурката, която искате да получите. Ако планирате да правите малки магнити, можете да подготвите материала по рецептата, която предложих.За да приготвите солено тесто ще ви трябва обикновено бяло брашно без никакви добавки, фина сол и студена вода. Важно е солта да е без йод, в противен случай продуктът може да се напука при сушене. Водата трябва да е ледено студена, за да направите това, поставете я във фризера за известно време.

Съотношението на брашното и солта в грамове е едно към едно. Тоест, ако вземете 200 грама брашно, тогава трябва да има 200 грама сол. Струва си да се има предвид, че обемът на брашното ще бъде по-голям - една чаша брашно и половин чаша сол. А за това количество сухи съставки ви трябват 125 мл вода. Най-добре е да го добавяте постепенно, за да не лепне много тестото.

И тогава можете да действате по различни начини. Първият вариант е да оформите фигурки от готовото тесто, да ги изпечете и след това да рисувате. Вторият вариант е да добавите гваш, акварел или хранителни оцветители към готовото тесто, да омесите тестото и да го изваете от цветен материал. Предпочитам първия вариант, когато рисувам готовия продукт.

Магнитът за плюшено мече е доста лесен за изработване, той се състои от няколко части.Първо извайвайте кръгла глава, след това полукръгли уши и триъгълен нос. Прикрепете всички части към главата. За по-добра връзка изчеткайте местата на закрепване с четка, напоена с вода. След това трябва да изваете пропорционално тяло и крака с овална форма.

Горната част на краката ще бъде малко по-тънка. За да направите лапите, разточете малко парче тесто на „наденица“, закръглете краищата, сплескайте го от едната страна и го залепете към тялото. В противоположния край изстискайте три малки ленти, за да симулирате пръсти. Използвайте същия принцип, за да направите долните крака. Направете изпъкнало сърце и го поставете в лапите на мечката.

Печете готовия продукт във фурната при минимална температура.Периодично оглеждайте продукта, за да не изсъхне и да не се напука. Когато плюшеното мече се охлади, нарисувайте го с гваш: тялото е кафяво, носът е черен, сърцето е червено. Нарисувайте очи с черна боя. Сега залепете магнита върху PVA лепилото.Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
3+три=
Коментари (1)
 1. SWAT
  #1 SWAT гости 6 май 2013 21:32
  0
  оригинал :bully:

Транзисторен LED мигач | Направи го сам

Как да си направим мини реактивен двигател, захранван от USB и джобни запалки

Направи си сам електроника | Страница 11

Електроника | Страница 22 | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня