Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
Нова година идва, време за даване и получаване настояще, украсете елхата и се насладете на зимните празници. Какво по-красиво от ръчно изработен подарък или украса за коледна елха, създадена заедно с деца, която дълго ще ви напомня за забавните моменти, прекарани заедно. По-долу е майсторски клас за създаване на играчка за коледно дърво във формата на сладка овца от студен порцелан. Тази играчка може да бъде направена от всяка друга полимерна глина, изсъхваща на въздух, или от солено тесто.
Инструменти и материали: студен бял и бежов порцелан, дунапренена топка, PVA лепило, тел за цветя, пълнител за химикал. Акрилни или маслени бои в червено, черно, бяло, четка, клещи, сатенена панделка, кристалчета.

Акрилни или маслени бои


Усукваме жицата и създаваме от нея примка, която залепваме в топката от пяна.

Усукване на жицата

залепете го в топка от пяна


Нанесете PVA лепило върху половината повърхност на топката.

Нанесете лепило


Откъсваме малко парче бял порцелан, разточваме малък слой от него и внимателно започваме да го извайваме върху топката, запечатвайки мястото, където се намира телената бримка.След като половината топка е покрита с порцелан, нанесете лепило върху другата половина и направете същите манипулации, докато цялата топка бъде равномерно покрита с порцелан.

Откъснете малко парче


Използвайки другия край на пръта на писалката, започваме да създаваме текстурата на вълната; процесът е труден, тъй като ще трябва да „мушкате“ пръта доста дълго време, за да получите „къдрици“.

започваме да създаваме текстурата на вълната

започваме да създаваме текстурата на вълната


Нека започнем да извайваме лицето. Разточете бежова топка, приблизително една четвърт от тялото на агнето. Оформяме капка от топката. Изрязваме парче порцелан от капката, по диагонал, така че муцуната лесно да залепне за тялото на агнето.

изрежете парче порцелан

залепен за тялото на овцата

залепен за тялото на овцата


Използвайте пръста си, за да натиснете средата на бялата топка, като преместите порцелана леко настрани, правейки място за муцуната. Нанесете лепило и нанесете бежова капка с разрез върху бялата топка. След това леко натиснете капката, отгоре и отдолу, придавайки формата на муцуна.

натиснете върху средата на бялата топка

щракнете върху капката

щракнете върху капката


За да фиксирате муцуната към тялото, разточете лента от бял порцелан, нанесете лепило около муцуната и фиксирайте лентата с пръчка, придавайки й текстура.

оформяне


Нека започнем да оформяме лицето. Да започнем с носа. С другата страна на пръта оформяме две вдлъбнатини в долната част на капката, след което с помощта на плоска стека или просто с пила за нокти завършваме оформянето на носа, ако желаете, можете да направите и усмивка за овцата.

фиксирайте муцуната към тялото

оформете носа


Създайте очите. Разточете две малки топки от бял порцелан. Нанесете лепило върху горната част на главата и ги залепете. След това с пръчица оформяме зениците, като леко ги притискаме в средата на топчетата.

можеш да накараш овца да се усмихне

притискайки го в средата на топките

притискайки го в средата на топките


Нашата овца също има нужда от уши. Изработваме ги от бежов порцелан. Разточете две малки капчици, след което използвайте тънък, заострен тест, за да направите вдлъбнатина в тях. Нанесете лепило близо до муцуната и притиснете ушите в купчина към тялото на овцата. За да украсите играчката, можете да използвате кристали, мъниста, цветя, искри, лъкове и много други.

притискайки го в средата на топките

Нашата овца също има нужда от уши

Нашата овца също има нужда от уши

Нашата овца също има нужда от уши

Нашата овца също има нужда от уши


Нека започнем да рисуваме очите и бузите. Боядисваме зениците на очите с черна боя, след което правим акценти в ъглите на зениците с бяла боя.

Нашата овца също има нужда от уши

Нека започнем да рисуваме очите и бузите

Нека започнем да рисуваме очите и бузите


Оцветяваме бузите със силно разредена червена боя, след изсъхване можете да рисувате лунички върху тях. Също така ще изглежда интересно, ако придадете на носа акцент със силно разредена червена боя.

Нека започнем да рисуваме очите и бузите


Остава само да прекарате лентата през телената примка, да завържете лък и да се насладите на резултата от работата на вашите златни ръце. Нашата овца е готова да украси новогодишната зелена красота.

Играчка за елха Агне
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
5+две=
Коментари (0)

Брошка молец с мъниста | Направи го сам

Как да си направим покрив от пластмасови бутилки

Лосяш от Смешарики | Направи го сам

Дървени занаяти | Страница 3 | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня