Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Занаятчийски техники » Моделиране » Занаяти от солено тесто » Пано за стена от солено тесто за Свети Валентин
Веднага след новогодишните сувенири дойде ред на „Валентинките“, този път те бяха направени под формата на стенни пана и висулки. Правим ги от солено тесто по традиционна рецепта, като слагаме само малко нишесте за по-лесна работа с малките части.
Свети Валентин е не само празник за всички влюбени, често е още една причина да изразите своята съпричастност и да благодарите на любимите си хора и познати за тяхната роля в живота ви.
Ето процеса на създаване на такъв стенен панел със собствените си ръце. Не е никак трудно да се направи, а резултатът може да бъде много оригинален домашен продукт с подходящо настроение.
Като начало, нека подготвим солено тесто, клечки за зъби, пластмасов купчина или нож, бои и четки, за да работим върху занаята. Ще ви трябва и красива панделка, за да закачите вашето ръчно изработено пано.
На първо място, трябва да вземете решение за формата на заготовката за панела. Можете да придадете желаната форма на парче тесто просто с ръце или с помощта на точилка и нож. Изгладете неравните ръбове с четка, навлажнена с вода.След това трябва да запомните дупките за панделката, които можете да направите с клечка за зъби или другата страна на четката.

Пано за стена от солено тесто за Свети Валентин


След това веднага преминаваме към декорирането. Шаблонът може да се очертае с клечка за зъби, щампи от плат върху тестото или всякакви интересни предмети: копчета, бебешки печати, мъниста. Самият сюжет трябва да бъде изработен от малки парчета солено тесто. Избрахме пеперуда и цвете, чиито отделни части са оформени като сърца. Към заготовката на панела можете да закрепите триизмерни фигури, отново с четка.След това панелът трябва да се остави настрана, за да изсъхне тестото. За да ускорите процеса, можете да използвате фурната или просто да оставите продуктите на въздух на топло място, например близо до радиатор. Не забравяйте да го обърнете, за да изсъхне равномерно.
След 1-2 дни е време да преминете към боядисване на готовите занаяти. Гвашовите бои са най-подходящи за тези цели.Валентин - домашното изделие е почти готово, остава само да се покрие с лак или прозрачно лепило за по-голяма устойчивост на цвета.Когато децата работят с тест, въображението им често не се ограничава до една идея и могат да получат огромен брой различни сюжетни пана, които могат да се използват като подаръци.
Децата ми и аз правим наши собствени „Валентинки“ всяка година, за да дадем на всички, на които искаме да кажем „благодаря“: учители, баби и дядовци, приятели, съседи или съученици. Ние се подготвяме за този празник предварително, защото много хора трябва да дадат част от топлината си и този занаят е най-подходящ за тази роля.
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
5+две=
Коментари (0)

Как да полираме надраскано или износено стъкло на часовник

Плетена на една кука възглавница за иглички във формата на поничка | Направи го сам

Реставриране на напълно ръждясал кухненски сатър

Витражен свещник | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня