Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Различен » Занаяти » Великденски занаяти » Великденски яйца от... пластелин
По традиция в навечерието на Великден се украсяват яйцата. За това се използват различни методи. Великденското яйце може не само да се боядиса, но и да се ушие, изплете или изреже от хартия. Можете също така да го направите от пластилин заедно с децата си.

За да работите, ще ви е необходим финозърнест втвърдяващ се пластилин с различни цветове. Пригответе предварително „празно“ яйце. За да направите това, направете 2 дупки от противоположните страни на яйцето и внимателно издухайте съдържанието. Измийте и подсушете яйцето. Няма значение дали има малки пукнатини по черупката, тогава можете просто внимателно да ги покриете с пластилин. Преди да започнете да правите занаят с децата си, измислете дизайн и не забравяйте да привлечете вниманието на детето си към крехкостта на черупката на яйцата, която може да се счупи поради твърде силен натиск. По-добре е да има няколко яйца, за да можете да замените развалените и по този начин да избегнете ненужни сълзи.

Великденски яйца от... пластелин


Има два начина да покриете яйце с пластелин.
1. Нанесете пластилин от същия цвят върху повърхността на цялото яйце. Ще получите фон. И след това използвайте купчина, за да изстискате шаблона, освобождавайки място от основния цвят на пластилина. Запълнете получените „празнини“ с пластилин с желания цвят.Разточете яйцето с длани като топка, за да получите гладка повърхност без празнини и неравности.2. Първо, извайвайте рисунка, чиято скица може да бъде маркирана с обикновен молив. Запълнете останалото пространство с пластилин от същия цвят, за да създадете фон. Точно както в първия случай, изравнете повърхността.
Опитайте и двата метода. Съсредоточете се върху възрастта и въображението на детето. И резултатът може да е най-неочакван. Например, имаме тази забавна двойка: човек краставица и дама с лимон.Не забравяйте да го изсушите занаятитака че пластилинът да се втвърди.
Такива ярки яйца ще се превърнат в оригинална мебел или красив подарък за вашата баба, леля или кръстница. Великденските занаяти с деца ще направят християнския празник по-смислен и разбираем за детето. Само не забравяйте да ни кажете защо са украсени яйцата.
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
3+три=
Коментари (1)
 1. Катя на 9 години
  #1 Катя на 9 години гости 23 април 2014 г. 16:35 ч
  1
  Здравейте! Моля, помогни ми! Трябва да направя занаят с яйца за утре... Но без блясък, декорации и т.н. и т.н. Не! И никакви идеи не идват на ум... Моля, кажете ми какво може да се направи от пластелин и яйца? Отговори в коментарите. Нямам търпение! Предварително благодаря много!

Как да премахнете варовика от тоалетната без специални инструменти

Направи си сам корици за документи от брезова кора

Лампа за кафе... Абажур от юта | Направи го сам

Салфетка с бродирани рози | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня