Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
Дойде пролетта - време за чудеса.
Изворът клокочи - "Христос Воскресе!"
Няма по-ярки думи в света -
„Воистина Христос Воскресе!

Много скоро ще дойде един прекрасен светъл празник - Великден. Всички жени ще пекат козунаци и ще боядисват яйца. И всички майсторки, начинаещи и майсторки, ще създадат красив оригинал занаяти Великденска тематика: плетени, мънистени, тестени, гипсови и др. Ръкоделие, особено мъниста, задачата е много старателна и доста продължителна. Но, знаейки малките тайни, можете да направите всичко много по-бързо, като същевременно запазите красивия и впечатляващ външен вид на продукта.

Днес предлагам да направя много красив сувенир от обикновено пилешко яйце и мъниста. За изработката й ще отделите максимум 2 - 3 часа, дори и да не сте запознати с този вид ръкоделие.
И така, ще ни трябват следните материали:
- мъниста от два или три цвята
- конец за мъниста и игла
- полимерно лепило
- кокоши яйца
- тънка сатенена панделка.

За да започнете, вземете яйце и внимателно направете малки дупки от двете страни с нож. След това издухайте съдържанието на яйцето в някакъв съд - за омлет)), изплакнете добре вътрешността и го оставете да изсъхне.

яйце


Докато яйцето съхне, трябва да нанижем мънистата. Взимаме макара с мънистен конец и го навиваме в игла с тънко око. След това изсипете мъниста от два или три цвята в подходящ съд и ги смесете.

Мънисто яйце


Вземете не най-малките мъниста, за да не се забият в края на иглата.
Нанизваме мъниста върху нишка в произволен ред. Конецът с мъниста трябва да е дълъг, но не се притеснявайте, ако не ви стигне за цялото яйце, тогава винаги можете да нанижете още.

Мънисто яйце


Вземете полимерно лепило (за багети) и поставете капка върху горната част на черупката на яйцето. След това изрежете сатенената панделка и я залепете там като примка.

Мънисто яйце


След това вземете същото лепило и намажете черупката с него приблизително до средата. След това внимателно залепете яйцето с конец с мъниста, като го навиете в кръг, като започнете от мястото, където е примката на панделката.
Лепилото не се втвърдява веднага, така че неравностите винаги могат да бъдат коригирани. След като сте залепили половината черупка, оставете лепилото да изсъхне напълно и продължете отново, докато яйцето се покрие напълно.

Мънисто яйце

Мънисто яйце


Получихме такова сладко сувенирно яйце. Можете да експериментирате, като смесвате различни цветове.

Мънисто яйце


За да разнообразите яйцето с мъниста, можете да залепите върху него цвете, изтъкано по модела на тъкане на цветя за зюмбюл или друг.

Мънисто яйце


Ето колко бързо и лесно можете да създадете сувенир със собствените си ръце. Това е много по-лесно от сплитането на основата с мрежа от мъниста или тъкането с помощта на техниката на тъкане на мъниста, което изисква известна сръчност и значителни умения.
Това яйце с мъниста може да бъде нещо повече от великденско яйце. Ще изглежда много красиво както на коледната ви елха за Нова година, така и като красиви висулки някъде на стената.
Вашето въображение, минимални разходи и вашият дом ще бъдат допълнени с уникален сувенир, който ще създадете със собствените си ръце.
Пожелавам ви прекрасен Великден, успех и творческо вдъхновение, което се надявам да се появи след гледане на този майсторски клас.

Мънисто яйце със собствени умения
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
4 минус едно =
Коментари (1)
 1. Иого
  #1 Иого гости 10 август 2017 20:14 ч
  0
  Какви необичайни и лесни техники са представени в този майсторски клас! Дори дете може да се справи, а резултатът е наистина впечатляващ.

Как да увеличим добива на домати?

Много проста бормашина, изработена от най-достъпните материали

Photosmell | Направи го сам

Как евтино да направите езерце със собствените си ръце в градината

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня