Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
Обичам моята лампа за кафе...Абажур от юта.
Кафе лампа Абажур от юта

Кафе лампа Абажур от юта

Има жилища, влизайки в които веднага разбирате, че в тях цари специална атмосфера и това изобщо не е въпрос на дизайн мебели или скъпи завеси, на такива места има „дух на дома“. Изглежда като прости малки неща: репродукции по стените, спретнати чинии или интересни малки неща, направени от ръцете на грижовни собственици. Това е един от тези сладки интериорни детайли, които ще бъдат обсъдени в тази статия.
Ще имаш нужда:
 • Платнена чанта (една или повече);
 • Завършена телена рамка;
 • Тебешир, стар сапун или молив;
 • ножици;
 • Паус или хартия;
 • Конец за лепене;
 • Найлонова нишка;
 • Игли.


Кафе лампа Абажур от юта

Ако имате късмет и живеете близо до кафене, помолете служителите да ви заемат няколко платнени торби или чували, които се използват за съхранение на кафе. Обикновено те имат „такава доброта“ в изобилие и са готови да я споделят. Има и друг вариант, такива чанти могат да бъдат закупени в интернет, цената на такава партида най-често е 2-3 $ за брой.
Разбира се, можете да използвате всяка друга материя, памук или коприна, но това ще накара вашия абажур да загуби своята жар.В края на краищата, сатенените лампи често могат да бъдат намерени в дневните в стил будоар, а лампите, вързани с памук или ярки панделки, са наследени от много хора от съветско време. Или може би това е необичаен материал като юта. На пръв поглед изглежда просто, но продуктите, направени от него, изглеждат елегантни и много оригинални. Тази лампа ще изглежда подходящо както на нощното шкафче, така и в хола. Можете да го направите за себе си или да го подарите на приятели.

Намерете телена рамка.


Кафе лампа Абажур от юта

Кафе лампа Абажур от юта

Можете да дадете втори живот на вашия абажур, като премахнете тъканта от старото парче и вземете назаем рамка, или можете просто да закупите готова телена рамка онлайн. Ако сте избрали само един продукт за вашите експерименти, бъдете изключително внимателни, когато сваляте стария абажур... Можете да го използвате като проба. Ако започвате от нулата, ще ви трябва хартиен модел. Ако искате да направите обикновен абажур във формата на барабан, трябва да помислите каква трябва да бъде обиколката му. Ако е лампа с панели, начертайте един от тях върху паус или лист хартия и направете този прост процес от всяка страна. Направете линия за лепене, като ги съедините и ги увийте около абажура, за да проверите дали пасват. Не забравяйте, че основата за абажура трябва да е гъвкава, в противен случай външният вид на вашия продукт далеч не е идеален. И, разбира се, силен, така че чудото, което създавате, да продължи възможно най-дълго.

Да започнем да събираме


Кафе лампа Абажур от юта

Кафе лампа Абажур от юта

В зависимост от размера на рамката на вашия абажур, можете да го направите от едната страна на чантата, но може да ви трябват и двете страни, което ще направи вашия шедьовър по-обемен.Поставете предварително направената заготовка върху плат и изрежете бъдещия абажур, отрежете излишния плат, оставяйки приблизително 1/2 от цялата дължина от всяка страна. Към този процес трябва да се подхожда с особено внимание, тъй като... неправилно направен шаблон може да провали цялата свършена работа.
Започнете да увивате плата около абажура. Използвах лепило, за да го прикрепя към телената подложка и след това го „заших“ към рамката с помощта на юта (конец, подобен на чул, който намерих в железария) и голяма игла. Предварително залепих детайла, за да избегна изкривяване на тъканта, въпреки че ако сте уверени в способностите си, можете да го направите без него. За вашата платнена лампа най-добре е крушка с ниска мощност.
Кафе лампа Абажур от юта

Кафе лампа Абажур от юта

Оригинална статия на английски език
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
4 минус едно =
Коментари (3)
 1. Денис
  #1 Денис гости 7 август 2017 13:17
  5
  Много красив абажур. Определено ще намеря подобна чанта и ще си направя. Благодаря за майсторския клас!
 2. Лина Монро
  #2 Лина Монро гости 8 август 2017 г. 10:51 ч
  2
  Наистина харесвам този стил, за съжаление нямам стар ненужен абажур, но вероятно можете да отидете да купите най-простия и не много красив и сами да направите такова произведение на изкуството от него.Изглежда наистина страхотно
 3. ji45da
  #3 ji45da гости 10 август 2017 10:53
  1
  Благодаря ви много за предоставения урок! Както се казва: „Всичко гениално е просто.“ Минимум разходи и усилия, а резултатът е стилна, оригинална лампа, която определено няма да остане незабелязана.

Просто, но надеждно скривалище | Направи го сам

Лента за коса “Лайка” | Направи го сам

Пенопласт за боядисване на бетонни подове

5 полезни занаята от вратовете и дръжките на пластмасови бутилки

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня