Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Настояще » Направи си сам подаръци » Бутилка с шарена сол
Бутилка цветна сол е ярък и необичаен сувенир за кухнята, почти направен от брадва.

За да го направим ще ни трябва: бутилка с капачка/запушалка (за предпочитане оригинална форма), екстра фино смляна сол, гваш бои в различни цветове.


Измийте бутилката от всички етикети: трябва да е чиста и суха.


Напълнете боите (можете да използвате и изсъхнали) с вода и за да се оцвети по-добре водата, разбъркайте с клечка или лъжица.


Изсипете сол в малки съдове (чаши, буркани). Във всеки съд налейте оцветена в определен цвят вода. Интензитетът на цвета ще зависи от пропорциите на боята и водата: повече вода - блед цвят, повече боя - ярък цвят.


Смесете сол с боя и изсушете във фурната или микровълновата. Солта изсъхва по-бързо в микровълновата. Това ще отнеме от 2 до 5 минути при максимална мощност (в зависимост от количеството сол). Солта трябва да изсъхне, но не и да изсъхне.


Изсушената сол се поставя на парче. Необходимо е да се смила и след това да се пресее. Най-простият вариант е торба, точилка и малко сито. Ако солта е все още мокра, трябва да се изсуши.


Изсипете пресятата шарена сол в отделни съдове.
 

Удобно е да изсипете сол в бутилката с помощта на лейка. За да създадете ефект на вълна, наклонете бутилката в различни посоки. Ширината на слоевете е произволна, както и последователността на цветовете. Пълната бутилка трябва да се удари няколко пъти по масата, за да се уплътни солта. След това го добавете до шията и затворете капака.


В бутилка, наклонена на една страна, можете да изобразите дъга, в широка бутилка - пейзаж. За по-подробна работа ще ви трябват тръби с различни диаметри и търпение.


Възможно ли е да се яде шарена сол? Възможно е, ако се рисува не с гваш, а с помощта на естествени съставки (портокалова кора, сушени билки, смлян червен пипер, черен или червен пипер и др.).

Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
4 минус едно =
Коментари (3)
 1. ZootteesonO
  #1 ZootteesonO гости 24 февруари 2012 г. 04:58 ч
  1
  В името на теста ученикът ще направи всичко - дори ще вземе тест. (29 април 1998 г.).
 2. датски
  #2 датски гости 7 март 2012 23:18 ч
  2
  За втори път огромно благодаря на авторите на сайта. На 8 март вече бях раздала почти всичко, всички го харесаха.
  Взех 0,3 бутилки от детски сокове. Изсуших солта в микровълновата. По-добре е да изсъхне не в пластмасов контейнер, а в порцеланов (лично аз убих 2 пластмасови контейнера). Когато рисувах за първи път, разредих парчета гваш във вода.Това не беше достатъчно и цветът се оказа близо до пастел. Вторият път налях вода в буркан с гваш с лъжица, разклатих го и след това го изсипах в съд и го излях отново. Направих това 4-5 пъти. Цветът излезе по-наситен. По време на транспортирането солта се утаи, за съжаление, дори повече, отколкото по време на производството, така че бъдете подготвени за това (за съжаление трябваше да я подплатя с хартия). След направата солта остана и реших да направя още няколко продукта: взех прозрачен буркан с клечка за зъби, изсипах солта на пластове и отгоре сложих слой марля и хартия. След това взех няколко спринцовки, напълних ги и ги забих в дупките за клечки за зъби в капака. Освен това се получи много оригинално. Всички се зарадваха на подаръците. Благодаря ти за идеята!
 3. В.А.Л.Е.К.
  #3 В.А.Л.Е.К. гости 13 декември 2012 г. 16:50 ч
  0
  страхотна идея за подарък

Майсторски клас на скоба „Орхидея“ | Направи го сам

Как да направите основа за беседка или тераса със собствените си ръце

Коледно дърво от солено тесто | Направи го сам

Как да направите оригинална лампа със собствените си ръце от PET бутилки и фурнирни ленти

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети у дома. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня