Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Занаятчийски техники » Декор » Направи си сам декор » Декорация на великденски яйца
Този майсторски клас предлага декориране на великденско яйце с морска сол и папа. Солните кристали, залепени върху голяма площ, ще имитират скъпоценен камък или самородно късче (или ледени кристали, в зависимост от това, което виждате), а поталът (имитация на златен лист) ще придаде на великденското яйце вид на истинско семейно съкровище.

За да украсите великденско яйце ще ви трябва:
- дървена заготовка за великденско яйце на поставка;
- светла лимонена акрилна боя с перлен ефект;
- акрилна боя тъмно кафяво;
- четка със средна дебелина 2 бр.;
- лепило "Момент гел прозрачен";
- Mordan, лепилна смес на основата на лак;
- златен лист, 1 лист;
- пинсети с остри краища;
- разтворител;
- едра морска сол 6-8 с.л.

Етап 1. Дървената заготовка за великденско яйце трябва първо да се подготви за украса.
Морската сол, залепена върху повърхността на яйцето, ще накара дървото да прозира.Ето защо е необходимо да грундирате яйцето с цвят, подобен на цвета на морската сол (ако има цвят), или да изберете всеки деликатен цвят, който ще изглежда добре през прозрачни солни кристали.
Покрийте самото яйце със слой светла лимонена боя, а поставката с слой тъмнокафява боя. Оставете боята да изсъхне добре на въздух или ако искате да ускорите процеса, използвайте сешоар.

Етап 2. Морската сол трябва да се накисне за кратко в купа с топла вода. След това използвайте супена лъжица, за да изгребвате цялата сол и я поставете върху найлонов плик на масата, за да изсъхне. Накисването е необходимо, така че солта да придобие ярък блясък и прозрачност. Периодично разбърквайте солта, докато сушите.

материали


Етап 3. Готовата сол се залепва върху великденското яйце. За удобство можете да използвате пинсети с остри краища. Първо залепете големите кристали сол, а след това средните и малките върху тях. Дайте време на лепилото да изсъхне напълно.

украсете великденско яйце


Етап 4. Покрийте грундираната с кафяв акрил поставка за великденски яйца с тънък слой Mordan. Почистете четката с разтворител. Mordan отнема много време, за да изсъхне. За да разберете дали трябва да залепите златния лист или не, прокарайте ръба на пръста си по повърхността, покрита с лицето. Ако чуете скърцащ звук, това означава, че е време да залепите златния лист. Ако пръстът ви залепне, е твърде рано.

украсете великденско яйце


Етап 5. Когато морданът е изсъхнал достатъчно, вземете златния лист и като поставите малки парчета върху поставката за великденски яйца, използвайте суха четка, за да го фиксирате върху повърхността. Ще се залепи за муцуната. Тъй като повърхността на стойката е извита, на някои места златният лист ще лежи лошо и неравномерно.Там, където златното листо не е залепнало, ще има тъмни места (повърхност, покрита с кафяв акрил), имитиращи състарено злато.

украсете великденско яйце


Великденското яйце е готово!

украсете великденско яйце
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
4 минус едно =
Коментари (0)

Как да направите поялник от обикновен поялник

Как да използвате ютия, за да замените изгорял светодиод в LED лампа със собствените си ръце

Как лесно да премахнете пън без изкореняване

Как да си направим компютърно бюро в скандинавски стил

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня