Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Занаятчийски техники » Декор » Направи си сам декор » Декориране на огледало от пудра
Неведнъж съм се сблъсквала с проблема, че когато ми свърши ружът или пудрата, трябва да изхвърля опаковката заедно с огледалото. Но наскоро загубих любимото си огледало и ми хрумна чудесна идея - да украся старото, за да направя ново! И сега ще научите как да направите това.
За майсторския клас ще ни трябва: 100% памук; картон (2 mm); пистолет за горещо лепило; PVA лепило; ножици; четка; молив; ватман; компас; владетел; огледало.

ще ни трябват


И така, извадихме огледалото от опаковката. Ако все още не сте го получили, струва си да положите усилия. Използвайте клещи, за да отчупите пластмасовите ръбове или промъкнете с нещо. Само внимавайте да не повредите огледалото. Няма значение каква е формата. Нека го очертаем върху картона с молив. Ще начертаем равномерно кръг около него с компас, така че да има отстъпи от 0,5 см (ако огледалото е кръгло, тогава 1 см).
Изрежете заготовката и я кръгнете още четири пъти. Нека изрежем всички останали кръгове. Да оставим цели три настрана. Останалите две трябва да бъдат пробити. На един от тях трябва отново да кръгнете огледалото. В тази част ще вмъкнем огледало, за да се държи по-здраво.От другата кръг и нарисувайте същия овал, чийто диаметър ще бъде няколко милиметра по-малък (зависи от размера на вашето огледало). Може да се рисува на ръка.

рисувайте на ръка


Да направим основата. Да вземем цели два кръга. Нека изрежем плата, който подготвихме за предната страна, по размер с надбавки 0,5 см. Нанесете лепило върху кръговете с четка и ги залепете за плата. Изгладете повърхността, така че да няма гънки. Да направим разрези в плата по цялата обиколка, за да залепим без излишно натрупване на плат. Залепваме го в кръг, като използваме добре равномерен плат.

Да направим основата


Изрежете сатенена панделка с ширина 3 см и я залепете с пистолет за лепило към двете части, като оставите разстояние до 1 см между тях.

Да изрежем сатенената панделка


Сега нека проектираме частта с огледалото. Нека вземем детайл, който има по-малък овал. Това ще бъде рамката за огледалото. Нека го залепим към тъканта по същия начин като предишните заготовки, само че правим друга дупка и надбавки вътре. Запечатваме само вътрешността.

нека проектираме частта с огледалото


Залепваме последната заготовка с овал, който отговаря на размера на огледалото. Нанасяме горещо лепило върху ръбовете на огледалото и го вкарваме в дупката в картона, който току-що залепихме.

Залепете последното парче


Запечатваме външните надбавки и залепваме, притискайки плътно за няколко секунди, детайла с огледалото от двете страни.

Запечатайте външните резерви


Ще покрием последното плътно парче с плат и ще направим малък джоб. Залепваме надбавките от едната страна и залепваме надбавките от другата страна към останалия кръгъл детайл.

Нека залепим последното плътно парче


Залепете частта с джоба към свободната основа.

Залепете частта с джоба


Това е огледалото, което имаме. Сега сте сигурни, че на огледалото може да се даде втори шанс. Огледалото е с джобен размер и лесно се побира в малки чанти и джобове.И най-важното, можете да скриете нещо ценно и важно в него и когато се погледнете отново в огледалото, да си го спомните.

имаме огледало

Декориране на огледало от пудра

Декориране на огледало от пудра
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
3+три=
Коментари (0)

Lifehacks и полезни съвети | Страница 43 | Направи го сам

Палаво перде за градината и дома | Направи го сам

Домашно кримпване за накрайници за кримпване

Направи си сам външна антена за цифрова телевизия

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня