Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
Материали:
- парафинови или восъчни свещи (можете да закупите восък в специализирани магазини или магазини за занаяти; по-евтин вариант: купете обикновени свещи в супермаркет) - броят на свещите зависи от размера на бъдещата свещ;
- Емайлиран съд за топене на свещи;
- Салфетки за декупаж (салфетките се продават в магазините за занаяти в комплекти или една по една, можете да изберете всеки подходящ цвят или шарка) или карти за декупаж;
- Чаена лъжица;
- Ножица;
- Формата, в която ще се втвърди свещта;
- Овкусители (ванилин или канела са чудесни за сладкарски изделия) или етерични масла (лавандула, мента, иланг-иланг, портокал, хвойна, канела и др.).

Етапи на работа:
1. Подгответе всички необходими материали и инструменти за работа.

за работа

за работа


2. Начупете свещите на по-малки парчета и ги поставете в съд, в който ще се нагряват. Фитилът, който е вътре в свещта, не трябва да се изхвърля, той ще бъде полезен в процеса на направата на свещта. Запазете допълнителните парчета фитил и можете да ги използвате в бъдеще, когато правите нови свещи. Топенето на свещите отнема 10-15 минути. Така че внимавай! Следете процеса на нагряване.Съдовете, в които са били топени свещите, трябва да се измият в топла вода веднага след изливането на восъка.

восък


3. Изсипете разтопения восък във формата. Използвайте форма от дебело стъкло или пластмаса. Стените на формата трябва да са равни и гладки, за да може свещта да се изважда лесно и да не се счупи. Добавете аромати или етерично масло. Фитилът трябва да бъде закрепен вертикално в центъра, за това можете да използвате щипки или бамбукови пръчки.

Изсипете разтопения восък


4. Свещта трябва напълно да замръзне и да се охлади. Едва след това може да се извади от формата. Времето зависи от размера на свещта. Тази свещ (височина - 6,5 см, диаметър - 8,5 см) отне около 10 часа.

Изсипете разтопения восък


5. Време е да украсите готовия продукт. За да направите това, можете да използвате салфетки за декупаж или карти за декупаж. В този майсторски клас използвахме салфетки, тъй като те са по-лесни за работа и са чудесни за работа със свещи. Изрежете желания дизайн. Обикновено салфетките имат 2-3 слоя. Необходимо е да се отдели най-горният слой, върху който се намира изображението. Салфетките са много тънки, трябва да внимавате да не скъсате салфетката и да повредите дизайна.

Изсипете разтопения восък

Изсипете разтопения восък

Изсипете разтопения восък


6. Прикрепете картината към свещта, след това загрейте лъжица върху свещта и я преместете с кръгови движения върху картината. Поради факта, че восъкът ще проникне през тънката салфетка, той ще се придържа здраво към свещта и краищата на салфетката ще станат по-малко забележими.

Изсипете разтопения восък

Изсипете разтопения восък

Изсипете разтопения восък


7. Повторете тези стъпки по целия периметър на свещта, приложете всички подготвени снимки. Трябва да проверите дали восъкът е равномерно разпределен по цялата свещ. Важно е по време на процеса на рисуване да не правите гънки или вдлъбнатини.
Свещта е готова!

декориране на свещи


Уникална и изключителна декорация за вашия дом е готова! Поставете свещ близо до леглото си или я подарете на вашето семейство и приятели! Ти ще успееш! Късмет!
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
3+три=
Коментари (0)

Как свободно да инсталирате качулка

Колан с мъниста | Направи го сам

Как да направите красиви аплици от PVC тръби за вашия дом със собствените си ръце

Как да направите дюза за рязане на резби за PP тръби със собствените си ръце

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня