Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Занаятчийски техники » Папие маше » Как да си направим голяма „Kinder Surprise“ от хартия

Всички деца обичат яйцата Kinder Surprise. И най-вероятно не защото са сладки, а точно заради изненадата, която се крие вътре. В края на краищата винаги е толкова вълнуващо да отвориш пакета, нетърпеливо да стигнеш до играчката, за да разбереш какво ще има този път. Ами децата! Много възрастни гледат тези шоколадови бонбони с любопитство и няма да имат нищо против сами да разопаковат няколко от тях.

Ами ако този „Kinder“ не е със стандартните размери, които са на рафтовете на магазините, но много по-големи? Радостта на детето няма да има граници. Освен това можете да поставите всичко вътре: любимите си играчки, голямо разнообразие от сладкиши. Това е чудесен вариант за празничен подарък.

Можете да направите такава изненада със собствените си ръце. Не е никак трудно, особено ако знаете всички тайни и тънкости. Яйцето е изработено от хартия по техниката папие маше, или по-скоро пасиране. Като алтернатива можете да направите това настояще персонализирано, което ще бъде двойно приятно.

Необходими материали

По време на работа ще ви трябва:
 • - балон;
 • - хартия;
 • - ножици;
 • - бои;
 • - печатни надписи (цветни или черно-бели);
 • - четка;
 • - вода;
 • - PVA лепило.

Етапи на работа

И така, нека започнем да правим Kinder Surprise. Трябва да се има предвид, че въпреки че тази работа не е трудна и дори начинаещи, които никога не са работили с papier-mâché, могат да я направят, това ще отнеме много време. Около 4-5 дни. Тъй като ще трябва да изсушите добре всички слоеве хартия, така че тестисът да не се деформира по-късно. Затова трябва да започнете не в навечерието на тържеството, а малко по-рано. Ще направим Kinder в този ред.

1. Надуйте балона. Завържете здраво с конец. Оставете конеца по-дълъг и не го скъсявайте. Тепърва ще ни трябва.

2. Изрежете надписа „Kinder Surprise“, всяка дума отделно. Ако имате цветен принтер, можете веднага да отпечатате буквите цветно. Ако не, вземете черно-бели и ги оцветете сами. Може да отпечатате и името на детето или човека, на когото ще подарите. Ние също внимателно го изрязваме.

3. Нарежете хартията на малки квадратчета. Приблизително 2х2 см.

съвет: Докато работех, разбрах, че е по-добре да разкъсате хартията с ръце. Така ръбовете са по-тънки и тогава фугите не се забелязват толкова.

4. Залепете първия слой хартия към топката с обикновена вода. Поставете готовите парчета листа в купа с вода. Поставете едно парче хартия върху топката с леко припокриване. За удобство можете да поставите топката в чаша или буркан с „опашката“ надолу. Покрийте цялата топка с хартия, оставяйки само върха й непокрит. След това топката ще трябва да бъде извадена през този отвор.

5. Докато хартията е още мокра, веднага започваме да нанасяме втория слой. Тук вече ще ви трябва PVA лепило. Той ще насити добре хартията и ще се превърне в отлична солидна основа за Kinder.Подготвените парчета лист обилно намажете с PVA и нанесете по същия начин със застъпване. Можете да използвате четка, но е по-лесно да го направите с ръцете си. Трябва да се опитате да изгладите получените бръчки колкото е възможно повече.

6. Оставете детайла да изсъхне, като го окачите за конеца, с който е завързана топката. Трябва да изсъхне напълно. Това ще отнеме една нощ или може би дори ден. По време на процеса на сушене PVA леко се деформира, но това не е критично.

7. Когато първият слой изсъхне, започваме да нанасяме втория. За да намалите разходите и да опростите процеса, можете да използвате не само листове А4, но и всяка друга хартия: тоалетна хартия, салфетки, хартиени кърпи. Вътрешните слоеве няма да се виждат, а с помощта на мек материал ще бъде възможно да се коригират получените неравности и ще бъде по-удобно да се работи с него.

съвет: По-добре е да не използвате вестници и печатни материали. Боята ще се намокри и след това ще кърви през горните слоеве. И това може да съсипе цялата работа.

Сега е по-добре да замените PVA лепилото с паста от брашно. Работата с него е много по-лесна и удобна. Не лепне по ръцете, а залепва перфектно. Трябва да вземете хартията, щедро да я намажете с паста с ръце, да я застъпите и да изгладите всичко отгоре.

Рецепта за паста:
 • - 2 супени лъжици брашно,
 • - 200 мл вода.

Постепенно добавете вода към брашното, като го разбъркате добре, за да няма бучки. Сложете на слаб огън и гответе при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Пастата не трябва да завира.

Можете да съхранявате брашнената паста в хладилник. Не губи адхезивните си свойства в продължение на 3 дни. Но е по-лесно да готвите прясно всеки път. Това е въпрос на пет минути.

8. Закачете яйцето да изсъхне отново. Когато третият слой изсъхне, нанесете четвъртия слой по същия начин и изсушете отново.Като цяло е по-добре да направите поне 4-5 слоя, така че Kinder в крайна сметка да запази формата си и да не се провисва под тежестта на подаръците вътре в него. Последният слой трябва да бъде направен от бяла хартия.

9. Когато последният слой папиемаше изсъхне напълно, извадете топката. Просто го хванете за „опашката“ и го изрежете с ножица. Издухва се и се отделя лесно от хартията.

10. Запечатайте дупката, останала отгоре. За да направите това, изрежете две продълговати ленти от бяла хартия и няколко квадрата. Първо залепете лентите на кръст с PVA лепило, оформяйки горната част на яйцето. Когато изсъхнат, затворете дупката плътно, на няколко слоя, с квадратчета хартия. Оставете да изсъхне.

11. Време е да украсите заготовката. Рисуваме надписите. Това може да стане с бои, флумастери или моливи.

12. Използвайте обикновен молив, за да маркирате яйцето. Внимателно залепете надписите с лепило, като изгладите неравностите.

13. Цвят "Kinder". Долната част е червена, а горната бяла. Горната част определено трябва да бъде боядисана. Така тя ще бъде по-гладка и светла. Бялата боя може да се смеси с PVA лепило. Гвашът е по-подходящ за работа, но ако го нямате, можете да използвате акварел.

14. Когато боята е изсъхнала, отзад изрежете дупка под формата на прозорче, през което ще се пълни яйцето. Това може да стане с острие или служебен нож.

съвет: Можете също така да напълните изненадата през дупката в горната част, която остава след изваждането на топката. Но трябва да се отреже, тъй като големите сладкиши и играчки все още няма да се поберат. Тогава едва ли ще е възможно да го залепите спретнато и незабележимо. И докато рисувате, цялото съдържание ще виси вътре, което не е много удобно. А дупката, изрязана на гърба, може да се отваря и затваря по всяко време.Изглежда нормално и е по-лесно за детето да извади съдържанието по-късно (няма нужда да разкъсвате Kinder, но можете да си играете с него по-късно).

Всичко. Kinder Surprise е готов. Ето колко лесно е да изненадате дете или възрастен. Сбъднете мечтата си или просто изкарайте забавна почивка, изпълнена с любов.

Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
3+три=
Коментари (5)
 1. Катерина
  #1 Катерина гости 28 май 2018 г. 10:02 ч
  9
  Добро утро!) Благодаря ви за прекрасния MK) помогнете ми, моля. Вече съсипах 5 Киндера. Просто се деформират ужасно, когато изсъхнат. Защо? Пастата беше направена от нишесте и обикновено PVA лепило. Ще съм ви много благодарен.
  1. надежда
   #2 надежда гости 17 декември 2018 г. 08:58 ч
   0
   здравейте, напълно възможно е вашият балон просто да се издува, трябва да е надут много плътно и по време на процеса на нанасяне поне първите няколко слоя да са надути плътно, на теория равномерността може да се изравни със слоеве хартия
 2. Наташа
  #3 Наташа гости 8 декември 2019 г. 01:28 ч
  3
  Как закрепихте изрязания капак?
 3. Александра
  #4 Александра гости 17 декември 2019 г. 12:30 ч
  3
  Добър ден Кажете ми, ако използвате бои, какъв вид гваш трябва да използвате, цинков или титанов гваш, ще бъдат ли опасни за здравето? Или акрилът е по-добър?
 4. Алина
  #5 Алина гости 29 декември 2023 г. 16:38 ч
  0
  Благодаря за майсторския клас!!

Ботуш за подарък | Направи го сам

Как да направите правоъгълен изрез в керамични плочки

Икономичната лампа изгоряла ли е? | Направи го сам

Как да си направим петел от цветна хартия | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня