Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Различен » За деца » Игри с деца » Играчка гараж за коли
Когато детето ви е малко палаво момче, което постоянно се нуждае от коли, независимо колко са в къщата, е време да помислите за такова необходимо нещо като гараж. Обикновено малките „модели“ са склонни постоянно да се губят някъде, така че гаражът, между другото, повече от всякога ще помогне за решаването на този проблем, плюс всичко, ще научи детето, че всяко нещо трябва да има свое място.
играчка гараж за коли

За да сбъдваш мечти, не е нужно да си гений. Най-простият набор от инструменти и шперплат ще ви помогне да направите отличен двуетажен гараж с повдигнат асансьор. Всяко момче ще се интересува от такава играчка, както и от процеса на нейното създаване, в който той може да участва напълно.
След като прецедихме много информация за това как да построим гараж за играчки, няма нищо друго освен изграждането на обикновена къща с покрив. Ето защо, както показва опитът, най-добрият гараж е този, който е построен и проектиран самостоятелно. След като обмислихме всички детайли и направихме чертеж, получихме наистина интересен модел на гараж, а работата отне не повече от три часа.
За да направите гараж за играчки, ще ви трябват следните компоненти:
• лист шперплат (0,3 см);
• PVA лепило;
• прободен трион;
• natfil;
• шкурка;
• владетел;
• молив.
Нека условно разделим цялата работа на три етапа: конструиране на чертеж, изрязване на части от шперплат и сглобяване на готовата конструкция. За да не описвам дълго какво е какво, предлагам да отпечатате предложения от мен чертеж, който показва всички размери, както и броя на частите. Гледайки чертежите, може да изглежда, че предстоящата работа е сложна, но всъщност всичко е просто като белене на круши и ще се убедите в това, след като започнете да сглобявате гаража.

Първият етап е прехвърляне на чертежа върху шперплат


Въоръжени с владетел и молив, трябва да прехвърлите съществуващия чертеж на частите върху работната повърхност - шперплат. За да направите това, като измерите дължината и ширината, посочени на чертежа, трябва да изградите подобен върху шперплат. Не е необходимо частите да се поставят твърде близо една до друга, защото за да се спести материал, може да възникне инцидент - при рязане шперплатът да се счупи на най-неподходящото място. След като всички части са готови, можете да преминете към втория етап - изрязването им.
чертеж на части

чертеж на части

чертеж на части

чертеж на части

чертеж на части

чертеж на части

Вторият етап е изрязване на части


За да изрежете точно всички налични части, трябва да използвате прободен трион за дърво. Ако имате електрически прободен трион, тази процедура обикновено ще отнеме няколко минути. Ако такова чудо на техниката не е под ръка, обикновен прободен трион ще свърши работа. Струва си да се отбележи, че преди да започнете работа, шперплатът трябва да почива при стайна температура и ниска влажност, така че ръбовете да не се разпадат и рязането да е по-меко. Първо трябва да изрежете най-големите части: дъното, покрива и страните. След това можете да преминете към по-малки части, като ги изрязвате внимателно.
изрежете най-големите части

изрежете най-големите части

изрежете най-големите части

Първо, частите се изрязват и след това в тях се правят дупки, които ще са необходими за фуги и свързване на всички части.
части се изрязват

части се изрязват

части се изрязват

След като всички части са готови, трябва да обработите ръбовете им. За да направите това, ние фиксираме всяка част в менгеме и подрязваме ръбовете с пила.
части се изрязват

Тази процедура е много важна, тъй като детето не трябва да се нарани или да получи треска от необработените ръбове на материала, докато играе.

Третият етап - сглобяване на гаража


Ние ще извършим работата последователно и ако има някакви „недоразумения“ в обяснението, тогава можете да се обърнете към снимката, където можете ясно да видите какво е какво.
1. Ще ни трябват части като предната част на втория етаж и платформата. Взимаме PVA лепило и намазваме празнините, за да можем да залепим частите заедно, след като първо ги свържем.
залепете частите

2. След това монтираме прегради, които служат като стени, които разделят гаража за отделни автомобили.
залепете частите

3. След това вземете дясната странична част и я залепете към долната предна стена на гаража. След което можете да комбинирате двете предишни части, което води до тяло.
залепете частите

4. Когато първият етаж е напълно сглобен, след като сте инсталирали всички части, трябва да започнете повдигането. За да направите това, монтираме същата част успоредно на дясната странична част, затваряйки ги отгоре с прегради, като не забравяме да ги намажем добре с лепило.
залепете частите

залепете частите

залепете частите

залепете частите

залепете частите

залепете частите

Последният етап е залепване на покрива и най-долния мост


играчка гараж за коли

играчка гараж за коли

играчка гараж за коли

играчка гараж за коли

играчка гараж за коли

играчка гараж за коли

Ако описанието изглежда сложно, снимките ще подскажат изход от ситуацията, показвайки по-подробно какво къде да прикачите. Когато лепилото изсъхне добре, можете да дадете на детето си гараж за игра. Такава играчка ще зарадва абсолютно всяко момче и ще помогне на родителите да научат детето си на ред. това се случва накрая.
играчка гараж за коли
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
4 минус едно =
Коментари (2)
 1. Иван
  #1 Иван гости 10 ноември 2016 21:46
  5
  Дълго време търсих идея, която да правя със 7-годишния си син. Преди това направихме самолет, хранилка и къщичка за птици. Намирането на нова идея не е толкова лесно. Гаражът е страхотна идея, благодаря
 2. Дмитрий
  #2 Дмитрий гости 10 април 2018 г. 21:32 ч
  6
  Бездомната версия, когато обещал на сина си гараж, но изпил парите.

Тилда | Направи го сам

Лък с тичинки | Направи го сам

Как да направите издърпвач на лагер и ролка от зъбно колело със собствените си ръце

Готвене | Страница 9 | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети у дома. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня