Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
Какво би била една романтична вечер без свещи? Те създават специална атмосфера за влюбени сърца. Но като всеки елемент, използван за подготовка на романтична вечер, свещите изискват специален дизайн. Затова днес ще направим прост и оригинален свещник от чаша или чаша за вино със собствените си ръце.
За да създадете декоративен свещник със собствените си ръце, ще използваме:
- чаша за вино или чаша;
- боя на водна основа;
- PVA лепило;
- декоративни салфетки;
- цвят за боя/акварелни бои;
- гъба;
- сърце от филц и дебели конци от чул като декорация;
- прозрачно силиконово лепило;
- спрей лак в кутия.

На първия етап от работата започваме да оцветяваме повърхността на чаша или чаша за вино. За да сте сигурни, че боята прилепва добре към повърхността, първо обезмаслете и изсушете стъклената повърхност. Нанесете боя върху стъклото с помощта на гъба на няколко етапа, оставяйки всеки слой да изсъхне напълно. За оцветяване е най-добре да използвате бяла боя, а желаният нюанс може да бъде придаден на бъдещия свещник още на последния етап от декорацията.

свещник от чаша за вино

свещник от чаша за вино


Докато повърхността на стъклото съхне, изрязваме елементи от декоративна салфетка, с която ще украсим свещника. По-добре е да изрежете повече компоненти и да „разберете“ директно върху повърхността на стъклото кои са подходящи за декорация и кои могат да бъдат изхвърлени, за да не претоварвате свещника с декор.

свещник от чаша за вино


С помощта на PVA лепило прикрепяме декоративните елементи на салфетката към повърхността на стъклото. Не забравяйте да изгладите добре бръчките и да изгоните въздушните мехурчета изпод салфетката, само го направете много внимателно, за да не я скъсате.

свещник от чаша за вино

свещник от чаша за вино


Изсушете повърхността на стъклото и, като добавите малко цвят от желания цвят към боята, оцветете повърхността в необходимия нюанс, за да изгладите цвета между залепените елементи и бялата повърхност. Цветът може да бъде заменен с обикновени акварели. Не забравяйте, че след като боята изсъхне, цветът й ще стане по-малко наситен. Оставете боята да изсъхне. Освен това, дръжката на чашата може да бъде украсена със сърце от филц и чул или друг декор, който имате. Закрепваме с прозрачно силиконово лепило. Препоръчително е да не използвате голям брой декоративни елементи и трябва внимателно да се уверите, че те впоследствие не влизат в контакт със свещта, а са разположени под основата на стъблото на чашата.

свещник от чаша за вино


Ако свещникът е планиран да се използва веднъж, тогава декор Можете да го оставите незакопчан и след романтична вечер накиснете стъклото във вода и отстранете боята от него, придавайки на стъклото оригиналния му вид. Ако изработеният свещник ще се използва многократно, тогава е най-добре повърхността да се отвори със специален спрей лак, за да може да се измие или избърше с влажна кърпа, ако е необходимо.Сега остава само да запалите свещите и да се отдадете на романтика.

свещник от чаша за вино

свещник от чаша за вино

свещник от чаша за вино
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
3+три=
Коментари (0)

Как да направите пръскачка за бутилки със собствените си ръце

Различни | Страница 98 | Направи го сам

Как да извадите тръба от земята

Направи си сам - занаяти и майсторски класове | Страница 247

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня