Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Уютен дом » Декоративна чиния “Пчели върху цветя”
Декоративна чиния може да бъде направена от всякакъв предмет с подходяща форма или, както в случая, от обикновена чиния за еднократна употреба. Оригиналната композиция ще направи продукта красив и необичаен. Дали вашата идея или мотив, заимстван отнякъде, е вдъхновил създаването на този или онзи сюжет, не е толкова важно. Основното е да подходите към въпроса с творчески дух и тогава самото въображение ще ви каже как да направите нещо необичайно от обикновените неща.
Бих искал да споделя моя майсторски клас за правене на детска декоративна чиния, наречена „Пчели върху цветя“.
За работа ще вземем обикновена бяла пластмасова чиния, гваш бои, пластилин, черупки от шам фъстък, овесени ядки, семки от диня с различни форми, дръжки от малина, малки черни мъниста, тънка златна тел, картон, ножици, лепило, четки, безцветни лак. Естественият материал обаче може да бъде всичко, което намерите под ръка.

Да го вземем за работа


Започваме с боядисване на рамката на чинията в черни и жълти „пчелни“ цветове, а на фона рисуваме зелена трева и синьо небе. Леко нарисувайте листата.

оцветете рамката на чинията


Подреждаме цветя от динени семки от лявата страна на чинията.Комбинацията от венчелистчета от семена с различни форми и цветове изглежда красива. От дясната страна залепваме сухи дръжки от малина.

залепете сухи дръжки от малина


Към дръжките залепваме картонени основи във формата на малини. Цветята, направени от семена, са леко оцветени с гваш: големите са боядисани в червено, а малките са боядисани в жълто. Нека подчертаем листата.

Изпъкване на листата по-ярко


Правим центъра на цветята от жълт пластилин и започваме да правим малини от пластилин. За да имате допълнителни цветове и нюанси, не е нужно да купувате огромен пакет пластилин. Този материал може да се смесва като боя за постигане на желания цвят. Имаме нужда от кафяво. Получаваме го чрез смесване на червен (3/4) и черен (1/4) пластилин. Сега оформяме топките. Всяко зрънце изисква приблизително 12-13 червени топки от пластилин и около 7-9 кафяви. Когато необходимото количество е готово, започваме да „събираме“ плодовете. За да залепне по-добре пластилинът, можете да намажете картонената основа със супер лепило.

оформете топчета


Да преминем към правенето на пчели. Като основа ще вземем половинки черупки от шам фъстък. Първо нанесете тънък слой жълт пластилин върху цялата повърхност на черупката и след това направете ленти от черен пластилин. Прикрепяме лапи, шапка и извайваме лице. Правим крилата от бял пластилин, а антените от тънка тел с мъниста в краищата. По този начин правим 7-8 различни пчели.

Да преминем към правенето на пчели


Поставете ги върху чиния, като ги закрепите със супер лепило. Оставете пчелите да летят, да кацат на горски плодове и да събират нектар от цветята.

закрепване на пчели към суперлепило


Накрая украсяваме рамката с овесени уши. За да направите това, внимателно откъснете семената от стъблото и ги залепете около рамката.

украсете рамката с овесени уши

Декоративна чиния


Остава само да покриете занаята с лак и можете да го окачите на стената.

Декоративна чиния


Тази декоративна чиния може да бъде направена не само за украса на детска стая, но и заедно с детето, например като занаят за училище. Вашето мъниче определено ще хареса тази цветна, весела композиция.
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
3+три=
Коментари (0)

Домашна сгъваема скара | Направи го сам

Как да си направим коледно дърво от хартия | Направи го сам

Роза от хартиена салфетка | Направи го сам

Направи си сам сух алкохол

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня