Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Занаятчийски техники » Шиене » Шарки » Детски зимни чехли от косъм
За да му е топло на детето, когато тича вкъщи и на улицата, го обуваме с леки, топли, кожени чехли.
Можете да ги направите сами. За това ще ни трябва: естествена или изкуствена кожа, плат за палто, филц, конец (номер 40), дебел найлонов конец, шило, тебешир, ножица и остър нож.

Детски зимни чехли от косъм


Кройките са изработени от всякакви употребявани обувки, които харесвате и са подходящи за размера на детето. Ще използваме този продукт като шаблон. Препоръчително е да изберете модел, който има по-малко части и шевове.
Един ботуш или чехъл трябва внимателно да се разглоби. Отделете подметката от маратонката и внимателно я разглобете на части. Прикрепете всеки компонент плътно към ватмана и очертайте с молив. Изрежете това, което имате. На всяка изрязана част маркирайте например цифрата 1. Тази страна на шаблоните ще е предназначена за маратонката, която сте разглобили (дясна или лява). Обратната, чиста страна на шаблона за чифт чехли.
Внимателно начертайте подготвените шаблони върху козината по ваш избор и ги очертайте с тебешир или молив и ги изрежете. Ако изберете естествена козина, тогава е по-лесно да изрежете разреза с остър нож, а ако козината е изкуствена, тогава с ножица.

Детски зимни чехли от косъм

Детски зимни чехли от косъм

Детски зимни чехли от косъм


Извършете подобна работа с модели, изработени от плат за палта. Поставете тъканта на палтото. Поставете шаблоните върху него и като ги държите с една ръка, ги очертайте и изрежете.
Вече имате готова кройка за една маратонка (снимка 5). Направете същата работа за чифт чехли.
Шиенето на козината на шевна машина или на ръка се извършва чрез нанасяне на една част върху друга (припокриване), така че шевът в крайния продукт да не е дебел и да не пречи.

Детски зимни чехли от косъм

Детски зимни чехли от косъм


Когато шиете горната част на чехъл, съединете частите с пеперуден шев.
След като козината и горната част на продукта са зашити, трябва да поставите зашитото парче кожа в зашитата горна част и да ги зашиете заедно.

Детски зимни чехли от косъм

Детски зимни чехли от косъм

Детски зимни чехли от косъм

Детски зимни чехли от косъм

Детски зимни чехли от косъм


Да направим кран. Той е необходим за свързване на маратонката с подметката. Без калник, при шиене на подметката с шило, платът на палтото ще се разкъса.
Кожата е най-подходяща за направата на крант. Трябва да изрежете ленти от кожа с ширина 3 сантиметра и дължина, равна на обиколката на ушития чехъл, плюс 2 сантиметра за застъпване. След като подготвите калника, го зашийте към основата на маратонката по цялата обиколка.

Детски зимни чехли от косъм

Детски зимни чехли от косъм

Детски зимни чехли от косъм


Следващият етап от нашата работа ще бъде шиене на подметките към маратонката. За подметката са подходящи филцови или филцови ботуши. Филцови или филцови стелки с големи размери могат да бъдат закупени в магазина за 15-20 рубли на чифт. Можете да изрежете чифт подметки от ботуша на филцов ботуш. Направете шаблон за подметката, като използвате изрязаната подметка - очертайте го върху филца, вътрешната подметка или върху ботуша на филцов ботуш. Изрежете подметката с остър нож! В този случай ще бъде гладко.

Детски зимни чехли от косъм

Детски зимни чехли от косъм

Детски зимни чехли от косъм


Сега нека зашием подметката на маратонката. Преди да шиете, маркирайте средата на петата на подметката на око, тъй като шиенето трябва да се извърши от петата до петите. Поставете петата на подметката срещу петата на маратонката, така че шевът на гърба на маратонката да съвпада с вашата маркировка върху подметката.Направете дупка в щифта и подметката и започнете да шиете с шило. Зашийте едната страна на маратонката от петата до пръстите. Направете възел и зашийте пантофа по подгъва от другата страна на чехла.
Пантофката е шита. Последният етап от нашата работа ще бъде привеждането на нашия продукт в „продаваемо състояние“. Изчеткайте козината на горната част на маратонката с телена четка. Огънете ботуша до желаната от вас височина. Работата вече е завършена.

Детски зимни чехли от косъм

Детски зимни чехли от косъм

Детски зимни чехли от косъм

Детски зимни чехли от косъм


По същия начин се правят и чифт чехли.
Ето някои универсални обувки „направи си сам“ на минимални разходи. Изработката на един чифт обувки отнема около три часа. В такива чехли - ботуши, детето ще може да тича из къщата и след като ги разгъне, може да тича по улицата.
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
5+две=
Коментари (0)

Нарежете картофите на спирали с обикновен нож

Как да изрежете кръг от стъкло

Как да направите мощна Wi-Fi антена от наличните материали със собствените си ръце

Как да си направим най-здравословната и освежаваща лимонада от брезов сок

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня