Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Компютърни домашни продукти » Wi-Fi антена с голям обхват, изработена от достъпни материали

Как да сглобите проста, но много ефективна антена за приемане на Wi-Fi сигнал на голямо разстояние от източника винаги е належащ въпрос, особено от това, което е под ръка. Това ще бъде един вид хибрид на два добре познати популярни дизайна: вълнов канал и антена „торбичка“ (лентова антена).

Обикновено в производството се използват листове метал, от които се изрязват антенни елементи. Но нека тръгнем по различен начин. Ще изрежем тенекиени капаци за консервиране. Освен това, размерът напълно съответства на размера на рефлектора и те са лесни за получаване. Лесно се обработват с обикновени ножици.

Направете проста и мощна Wi-Fi антена със собствените си ръце

Ще ви трябват 6 капачки. Внимателно маркирайте дупките в центъра. Ако свредлото се движи леко настрани, елементът ще се повреди. Домашният продукт ще бъде сглобен върху метален щифт с дължина 15 см. Диаметърът му не е от основно значение.

Може да бъде всичко, точно както дебелината на материала за антенните елементи.Но трябва стриктно да се спазват размерите на изрязаните дискове: 3 броя по 4 см, и един 5 см, 7 см и един цял капак 8,9 см.

Трябва да се пробият допълнителни отвори на 7 см в целия капак и детайла за свързване на редукционния кабел.

След това пристъпваме към сглобяването.

За да фиксираме антенните елементи върху шпилката, използваме гайки. Тук също е важно да се поддържа разстоянието между дисковете. Стъпката между 4 см кръгове и до 5 см диск е една и съща - 2,3 см. Следващата е 1,1 см. А последната е 1 см.

Сега трябва да се погрижите как да го свържете към модема. За да направите това, внимателно разглобете антената от Wi-Fi рутера.

Измерваме кабела с необходимата дължина и спояваме централното ядро ​​и оплетката към разглобения конектор. Фиксираме втория край на кабела към антената. За целта предварително направихме допълнителни дупки в двата изрязани кръга. Свързваме плитката към най-външния непокътнат капак, а централното ядро ​​към съседното.

За да улесните поставянето на антената, можете да монтирате подходяща скоба на шпилката.

Гледай видеото

Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
4 минус едно =
Коментари (1)
 1. Влад
  #1 Влад гости 10 януари 2023 г. 10:08 ч
  2
  Всичко това е добре, но от какво се ръководихте, какви формули използвахте за изчислението, иначе не го правете сами, но вижте как мога, а за другите е безполезен материал

Направи си сам - занаяти и майсторски класове | Страница 361

Как да си направим надежден прободен трион за изрязване на фигури

Различни | Страница 38 | Направи го сам

Как да си направим пищен лък за опаковане на подаръци | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня