Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
Нека да разгледаме как да си направим декоративна възглавничка за чехли. Крайната му дължина е около 15 см. За да направите такова малко нещо, ще ви трябват 5,5 м сатенена панделка с ширина 2,5 см. От личен опит мога да добавя, че такива сувенири изглеждат особено добре в оранжево и синьо.
И така, първо рисуваме модел на чехли. За производството на части е подходящ тънък картон, който лесно ще побере шевна игла. Можете да използвате картон от опаковката на чорапогащи. Изрежете 2 парчета. горни части и 3 бр. подробности за подметката.

подробности за подметката


Сгъваме нашата сатенена панделка наполовина и я прикрепяме към горната част диагонално, като отрязваме панделките, ако е необходимо. Така до края на реда. Поправяме всичко с кламери.

закрепете лентите с кламери


От противоположната страна също фиксираме панделките с кламери, като започваме да ги преплитаме.

Подравнете всички панделки


Подравняваме всички панделки, така че шаблонът да е чист, всички ръбове трябва да бъдат закрепени с кламери. Отвътре навън внимателно подрежете твърде дългите краища на панделката с ножица. Прикрепяме втората част.

Шийте на ръка


Ръчно шием две части от горната част, като фиксираме всяка лента. Правим същата работа с подметката на маратонката, както и с горната част.В резултат на това имаме две части, които изглеждат така отпред и отзад:

Внимателно шийте


Внимателно зашийте двете части в един чехъл.

изпейте внимателно


Отрязваме 50 см лента, внимателно изпичаме изрязаните ръбове с кибрит. Събираме лентата в центъра върху нишка.

зашийте го до ръба


Събираме лентата и я пришиваме към ръба на горната част на маратонката, като я фиксираме в средата на лентата.

Взимаме цялата останала лента


Взимаме цялата останала лента, оставяйки 15 см за лъка и закопчаването. Сглобяваме го с конец, събираме го заедно, така че сглобената дължина на лентата да е 32 см. Зашийте лентата към маратонката около периметъра. Отрежете парче панделка с дължина 4 см, изпечете краищата с кибрит, съберете малък лък и го прикрепете към средата на чехла с конец или лепило.

Правене на примка


Правим примка за закрепване на маратонката към стена или друга повърхност. От останалата част от лентата изрязваме лента с размери 8х1 см. Изпичаме я от три ръба. Можете да закупите готова тясна панделка, ако е в същия цвят. В последната част на подметката внимателно направете разрез с дължина около 1 см с острие или канцеларски нож и вкарайте нашата лента в него. Залепваме частта с примката към подметката на маратонката. Той ще покрие всички видими шевове и ще придаде спретнат вид на готовия сувенир.

парче гума от пяна


В средата на пантофа можете да поставите парче порест каучук, покрито с плат, или да зашиете малка подложка от вата, или да залепите малко топче конец за плетене. Тогава ще получите полезна сувенирна възглавничка за игли, като тази:

декоративни чехли иглени легла
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
5+две=
Коментари (0)

Машина за заваряване | Направи го сам

Как да съхраняваме зеленчуци: Направи си сам трикове и полезни съвети

11 полезни приложения за алуминиево фолио

Изработка на флорариум | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня