Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Различен » Бижута и бижута » Безделница с надпис
Много хора мечтаят да имат безделница с тяхното име или името на любимия им отбор, или някакъв друг надпис, който има специално значение за тях. Трябва да се отбележи, че тъкането на безделници е доста лесна задача, ако разбирате и усвоите основите. И така, да започваме.
Ще ви трябва лист хартия от тетрадка на каре, конец (мулине или друг вид за бродиране), дебело тиксо и малко време.
Първо трябва да вземете решение за надписа, който ще тъчете. В примера ще бъде изтъкан надписът „YNWA“, което в съкращение означава мотото на футболния клуб Ливърпул.
За да не се объркате по време на процеса на тъкане и да не запазите картина в главата си, най-добре е да направите диаграма на лист хартия. По-удобно е да го направите на обикновен лист хартия от карирана тетрадка. Всяка клетка ще представлява един възел. Вие избирате колко нишки ще вплетете и съответно с такава височина ще бъде вашият надпис.

Безделница с надпис


На представената фигура можете да видите надписа и номерата на резбите са изписани от лявата страна. Нашият пример ще има височина от 9 нишки. Всяка клетка представлява един възел с изпъкващ цвят, който ще се използва за изписване на надписа.
След това трябва да вземете решение за цветове и нишки.Струва си да се отбележи, че за всеки възел е възможно да има два цвята: нишката, която се тъче, и тази, която се взема като основа. Тези. Всяка колона може да има свой собствен цвят, но ние взехме два цвята: един за фон (жълт) и един за етикет (червен). защото височината на надписа ще бъде равна на девет, тогава трябва да вземете девет нишки от цвета на надписа (червен) и една дълга нишка от цвета на фона (жълто). Завързваме ги с възел и ги закрепваме към масата с тиксо, както е показано на снимката.Да започнем да тъчем. Първият ред ще бъде напълно жълт, съответстващ на цвета на фона. Вземаме жълтия конец в дясната си ръка и го завързваме на възел върху първия червен конец, затегнете го.Така че правим два жълти възела за всяка червена нишка. Не се тревожете, ако първият ред не е особено равен и нишките все още не искат да се подредят точно в ред. Добавяме един ред. За да тъчете следващия рад, трябва да тъчете възли по същия начин, но само жълтата нишка ще бъде разположена отляво на червените и следователно възелът също ще бъде изтъкан отляво.Така се оказва, че жълтата нишка покрива червената в посоката, която съвпада със страната, в която тъчем. И за да направим червен възел, просто трябва да оплетем възела с червен конец (този, който върви на свой ред) върху жълтия в посока, обратна на тъкането. Фигурата показва началото на тъкането на буквата N. Тъкането се извършва в този ред от дясната страна, поради което червената нишка се хвърля от лявата страна.Накрая се оказва така.

Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
5+две=
Коментари (2)
 1. Соня Хоран
  #1 Соня Хоран гости 18 октомври 2013 19:34 ч
  1
  Всичко е ясно и просто :) отличен сайт. Никъде не намерих такова обяснение намигвам
 2. Екатерина Шулакова
  #2 Екатерина Шулакова гости 26 ноември 2014 17:49
  2
  Определено ще го пробвам, обяснението е ясно, всичко е изключително просто. Усмихни се

Верига за плавен старт и спиране за постояннотокови товари

Механична играчка - „Преобръщаща се мечка“ | Направи го сам

Полезна идея за използване на пластмасови и стъклени бутилки в строителството без топене

Как да направите бормашина с батерии със собствените си ръце

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня