Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Различен » Бижута и бижута » Кожени бижута
Кожата е невероятен материал! Живи под ръка, лесни за рисуване, изрязване, лепене. Приятно и интересно е да се работи с нея. На разпродажба е скъпо, но всеки дом има кожа. Стари якета, чанти, ботуши... Добрата домакиня винаги ще му намери приложение, защото можете да направите толкова много различни неща от него! Вижте какво можете да създадете от парчета кожа, като използвате примера на малък вечерен комплект бижута.

За това ще ви трябваСя:

Кожени бижута


• Парчета кожа
• PVA лепило
• Пистолет за горещо лепило
• Ножица
• Акрилна боя металик
• Пинцети (за малки части)
• Аксесоари за шпилки-нитове за щипки
• Хартия за шаблони, химикал
• Пластмасова бутилка силиконово строително лепило

Начало на работа.
Вземете парчета кожа и направете шарки на цветя върху хартия, както е показано на снимката.Всички те са с пет листа, само последният е с три листа. Четвъртото крило може да бъде петлистно или трилистно, както желаете. Трилистният може да се използва като пъпка или малко цвете.
Поставете шаблоните върху кожата от страната на велура, очертайте ги с химикал, това ще покаже за колко цветя ще бъде достатъчно парче кожа.Удобно е да изрежете цветя, като нарежете кожата на парчета според дизайна или можете да използвате шаблон.Просто трябва да закрепите шаблона с карфица, за да не се движи.
За този комплект трябва да изрежете:
Лист 2 – 1 бр.
Лист 3 – 2 бр.
Лист 4 (петолистник) – 5 бр.
Лист 4 (трилист) – 4 бр.
Лист – 1 бр.
Пъпка – 2 бр.

Поставете тигана на среден огън. По-добре е да използвате нашите стари тигани. Поставете готовите детайли на цветето върху него.Те ще се затоплят и ще започнат да се издигат и заоблят; натиснете центъра на цветето с нож. Когато намалят обема си, веднага се изваждат от тигана.След пържене листът също ще се навие малко, сега можете да нанесете жилки върху него с горещ тъп край на нож. Вашите части са готови, разпределете ги, за да улесните сглобяването.
Рисуване.
По-добре е да рисувате с метална акрилна боя не с четка, а с гъба, като леко докосвате кожата. На снимката има три цвята боя: злато, бронз, тюркоаз. Първо нанесете златисто върху задната и предната страна, след това бронзово на места и тюркоазено върху листа. Боята съхне бързо, металикът придава свежест и блясък. Какво придава на продукта вечерен елегантен вид.Основа за гривна.
Докато частите изсъхват, подгответе основата за гривната. Дебела пластмасова бутилка силикатно строително лепило работи добре за основата. Не се огъва и стои плътно на ръката. Използвайте нож, за да изрежете бутилката на необходимата ширина, разделете получения пръстен, както е показано на снимката.Сега трябва да покриете основата с кожа. Ширината на кожената лента за покриване на основата на гривната трябва да бъде изчислена така, че парче от лентата да може да покрие основата отвън и отвътре. Намажете плътно велурената страна с PVA лепило и внимателно затегнете основата на гривната. За да може кожата да легне лесно, можете да избършете лицевата страна с мокра салфетка.Оставете лепилото да изсъхне, след което го нарисувайте по същия начин като цветята.

Колекция от цветя.
Трябва да съберете цветя едно по едно (2,3,4, тичинки), да залепите центровете на меда заедно с горещо лепило. Навийте тичинките (на снимката са къси ленти от 3-5 см с разрези) на стегнат кръг, залепете краищата, раздухайте ги и ги залепете в средата на последното горно цвете.И така всички цветя. Залепете пъпки и малко цвете върху клоните. Залепете първо листа, след това клонките и флагела, след това цветята. Вашата гривна е готова.
клипове. Събират се от цветни листа 3,4 и тичинки. Залепете гвоздеите за скобите от грешната страна с горещо лепило.
Пръстен. Подгответе лента с размерите на пръста си с ширина 0,5-1 см и я залепете в кръг. Залепете листата и готовото сглобено цвете върху залепеното място като на щипки.
Ето какво се случи.
Кожените бижута са леки, изглеждат красиви и скъпи и най-важното са ексклузивни и не могат да бъдат повторени абсолютно същите. Опитайте и вие ще успеете!
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
3+три=
Коментари (2)
 1. Гост Олга
  #1 Гост Олга гости 12 май 2018 19:29
  0
  грозен
  1. Гост Елена
   #2 Гост Елена гости 27 юли 2018 г. 17:55 ч
   0
   Съгласен

Занаятчийски техники | Страница 53 | Направи го сам

Прост индикатор за ниво на батерията от 3,7 V

Как да си направим лампа AK-47

Домашно сушено месо | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня