Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Шеги и шеги » Невидимо мастило
Sympathetic ink е решение за писане на информация върху хартия. Те се различават от обикновеното мастило по това, че съобщението, написано с тях, не може да се види, докато не бъдат приложени определени условия, било то топлина, светлина и т.н. Този метод за предаване на информация е бил един от основните елементи на криптирането по всяко време. По правило секретната информация първо се записва на празен лист хартия с помощта на симпатично мастило. След изсъхване върху прозрачния надпис беше нанесено обикновено съобщение с обикновено видимо мастило. Такива букви, като правило, се нагряват, за да се създаде таен код, след което листът се унищожава. Има много различни рецепти за невидимо мастило, включително чисто химически, които днес се продават в готов вид в отделите за офис консумативи. Можете обаче сами да приготвите такова шпионско мастило.
За целта ще ви трябват: обикновена сода за хляб, малко топла вода, лъжица, клечка за зъби с памук (може да използвате и памучен тампон или многократна писалка), лист хартия и свещ.

Невидимо мастило


Стъпка 1. Содата за хляб трябва да се разреди във вода, за да се образува концентриран разтвор.Оставете сместа леко да се охлади. Не е необходимо да се гарантира пълното разтваряне на содата.Стъпка 2. Ако имате писалка, можете да я напълните с прясно приготвен разтвор.След това го използваме. Ако нямате под ръка такова устройство, можете да използвате памучен тампон или обикновена клечка за зъби с парче памучна вата в края.Необходимо е да се потопи във воден разтвор на сода и леко да се изстиска. След това можете спокойно да напишете съобщение на празен лист хартия.Стъпка 3. Препоръчително е да оставите мастилото да изсъхне малко, преди да започнете да развивате буквата. За да стане видим секретният запис, листът с него трябва да се държи на топлина. Може да е ютия, газ или електрическа печка, но в нашия случай използвахме обикновена свещ. За да предотвратите запалването на хартията, трябва леко да я преместите над пламъка.Стъпка 4. Ако всичко е направено правилно, след около 30-40 секунди ще се появи жълто-кафеникав надпис. Готов! Надписът е разкрит. Можете също така да загреете лист с таен запис на батерия, но това ще отнеме много повече време и самият запис няма да е толкова ярък.
Можете също да използвате лимонов сок или концентриран оцет вместо разтвор на сода, но тези вещества оставят леко видими следи върху хартията, което вече не отговаря на „секретния“ печат.
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
3+три=
Коментари (7)
 1. Ромич
  #1 Ромич гости 14 март 2014 г. 08:56 ч
  6
  Супер, ще дам на момичето мисия като предложение за сватба!
 2. Альоша
  #2 Альоша гости 27 март 2014 г. 20:39 ч
  2
  да добър вариант. но можете да пишете и с оцет и мляко
 3. Рита
  #3 Рита гости 31 май 2015 г. 14:35 ч
  4
  намигвам Ура взех ги :winked:
 4. Марина
  #4 Марина гости 11 октомври 2015 г. 09:11 ч
  2
  :намигване смее се :tongue: всичко е просто супер!
 5. Егор
  #5 Егор гости 21 април 2016 17:10
  2
  Признавам любовта си към моя съученик
 6. Здравейте всички
  #6 Здравейте всички гости 2 май 2016 23:07
  4
  Благодарим ви за състава и подготовката на невидимо мастило
 7. Sneqt Swag
  #7 Sneqt Swag гости 25 декември 2016 15:51 ч
  1
  Готино. Стават просветени☺

Различни | Страница 5 | Направи го сам

Фиби „Цъфтящи лалета“ | Направи го сам

Как да направите прав ъгъл от ъгъл без заваряване

Как да изсушите обувки без сушилня

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня