Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Шеги и шеги » Книга - кеш


Странна книга като тази може да бъде чудесен начин да скриете нещо, независимо дали е резервен ключ, тайна бележка или дори пари. Повечето хора не биха си помислили да третират библиотеката ви като кеш с лични или лични вещи. Това също е чудесен начин да предадете нещо на някого дискретно и без да привличате внимание – нищо неподозиращият наблюдател ще си помисли само, че просто предавате интересна книга и нищо повече! Чудесен вариант за шпиони!

Етап 1. Изберете книга, за предпочитане дебела със здрави твърди корици и добра подвързия.

Стъпка 2. Изберете толкова първи страници, колкото са ви необходими и ги увийте заедно с корицата с найлоново фолио, за да не се повредят от лепилото. Те, с изключение на последната от тези страници, няма да бъдат изрязани. Това ще позволи на книгата да изглежда като обикновена книга, когато бъде отворена и ще покрие изрязания отвор за скривалище с незалепените си страници. Страницата, която е най-близо до изрязания кеш, ще бъде залепена по-късно (в последната стъпка).

Стъпка 3. Смесете малко прозрачно лепило и вода. Нека лепилото е достатъчно течно, за да могат страниците на книгата да го поемат.Съотношението е приблизително 30% към 70% лепило.

Стъпка 4. Закрепете с телбод заедно всички страници, които сте избрали от първите в стъпка 2 по-рано, и намажете с четка лепилото по краищата им, така че да се абсорбира. Това ще ги държи заедно. Измийте четката си, в противен случай ще изсъхне и ще стане безполезна!


Стъпка 5. Оставете книгата да изсъхне за петнадесет до тридесет минути. Поставете нещо между страниците и корицата, така че да не се допират и да не се слепват. Поставете нещо тежко върху капака, за да упражните натиск.


Стъпка 6. Отворете книгата до първата залепена страница. Измерете 1,2 см от ръба от четирите страни и начертайте линии с молив.

Стъпка 7 Изрежете ръбовете по вътрешната страна на начертаната линия с нож. Опитайте се да направите "разреза" възможно най-вертикално, в противен случай изрязаният отвор ще се стесни към дъното. Използвайте линийка, както е показано на изображението, може да помогне. Кликнете върху ножа, за да изрежете няколко страници наведнъж.


Продължете да изрязвате слоеве. Не бързайте, защото колкото по-бавно и по-внимателно правите това, толкова по-гладки и прави ще бъдат вътрешните ръбове.
Отстранете останалата хартия от вътрешността, натрупана от рязане.


Стъпка 8. Нанесете лепило върху вътрешните ръбове на отвора с четка и го оставете да попие.
Оставете лепилото да изсъхне, но междувременно нанесете втори слой лепило върху външните ръбове на страниците.


Готов!
Уверете се, че книгата е напълно суха. Напълнете я с вашите вещи, затворете книгата и я поставете на рафта си. Сега само вие ще знаете, че тази книга има тайно отделение! Сред другите книги, които го заобикалят, няма да бъде много забележимо!;)

Ако направите всичко внимателно, книгата може да изглежда така:


Или така:

 

Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
5+две=
Коментари (6)
 1. Дан3000x
  #1 Дан3000x гости 30 април 2012 г. 14:33 ч
  0
  хубаво :winked: трябва да се обърка
 2. Никсита
  #2 Никсита гости 5 януари 2014 г. 16:18 ч
  0
  Цитат: Dan3000x
  хубаво :winked: трябва да се обърка

  СВАРНАН
 3. Ибн Дурик
  #3 Ибн Дурик гости 13 април 2014 09:56 ч
  2
  намигвам Норм) Но моят мързел...
 4. Чайка
  #4 Чайка гости 18 ноември 2015 г. 00:30 ч
  0
  Идеята е страхотна, но ме е страх, че скривалището ще се провали. Може и да греша, но крадците преди всичко „проветряват“ книгите и такова скривалище лесно ще разкрие тайните си...
  Имаше и мисли за кутия под формата на книга, но трябваше да я изоставя по същите причини в полза на сейф, вграден в стената.
 5. Лена
  #5 Лена гости 26 декември 2015 г. 14:28 ч
  0
  Просто искам да се скрия от семейство Радок
 6. пластал
  #6 пластал гости 8 януари 2016 г. 22:23 ч
  0
  Ако искате да направите истинско скривалище, тогава можете да спрете на този етап, но ако книгата все още ще се използва като опаковка за подарък, тогава трябва да й придадете по-представителен вид.

Новогодишни снежни човеци | Направи го сам

Ние топим алуминиеви кутии на блокове у дома

Обикновени манти на пара | Направи го сам

Как да изберем перфектната диня на 100%, съвети от агроном, който си разбира от работата

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети у дома. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня