Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Лов риболовен туризъм оцеляване » Как лесно да си направим стол
С появата на кибрит и запалки древните методи за правене на огън бяха почти забравени. В същото време си струва да знаете за тях, защото сухите кибрити или презаредената запалка не винаги са под ръка. Нека да разгледаме как да направите кремъчен стол от файл и как да го използвате.

Материали:


 • плоска пила с гладка страна;
 • парче кремък;
 • трън.

Как лесно да си направим кремък

Изработване на обикновен кремък


За да направите огън, имате нужда от стол, който може да се използва като плоска пила. За по-лесно пренасяне и съхранение е по-добре да отрежете малко парче от него, чиято дължина е равна на ширината на 4 пръста.
Как лесно да си направим кремък

Краищата на секцията трябва да бъдат шлифовани, като се отстранят острите ръбове, а ъглите трябва да бъдат леко заоблени.
Работната повърхност за запалване на стола е гладката страна без шлайфане. Ето защо, когато обработвате файл, е важно да се уверите, че повърхността му не е повредена с мелница или шкурка.
Как лесно да си направим кремък

За да работите със стола, трябва да подготвите кремък. Всяко достатъчно голямо парче, което е удобно да държите в ръка, ще свърши работа.
Как лесно да си направим кремък

Цветът на кремъка няма значение. Най-доброто образуване на искри се получава при удар с остър ръб на минерал. За да го направите, трябва да отсечете ръба на кремъка с остър удар. След чипа трябва да има остър ръб. Тя може да бъде права или вълнообразна.
За да се получат искри, чукът се взема в пръстите на работната ръка. Кремъкът се държи във втората ръка. След това трябва да ударите гладката страна на пилата в острия ръб на кремъка с движение, напомнящо запалване на кибрит. Важно е цялата дължина на стола да се трие в кремъка. В резултат на десния удар се появяват много искри. Можете да ги забележите само на тъмно или на сянка.
Как лесно да си направим кремък

Как лесно да си направим кремък

Как лесно да си направим кремък

След като се упражните да получавате искри, можете да преминете към запалването. Сухият тиндер е най-подходящ за това. Снопче от него се притиска с палец отгоре към острия ръб на кремъка. В този случай трътката е разположена така, че да не се закача при удар.
За да запалите, трябва да ударите ръба на силикона с пила. Част от искрите ще паднат върху търкаля и ако е достатъчно суха, ще се запали. Това ще стане след първото или няколко удара. След това трътката се надува внимателно и се поставя в готови разпалки, направени от суха трева, тънки клонки или талаш.
Такъв прост кремък работи не само с перфектно подготвен трут, но също така ви позволява да направите огън от сух въглен. Само в този случай те са разположени отдолу, така че искрите да падат отгоре.

Гледай видеото


Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
5+две=
Коментари (2)
 1. Гост Василий
  #1 Гост Василий гости 15 декември 2019 г. 14:00 ч
  2
  Ето. Остава само да се намери самият силиций. и за съжаление не се среща „на всяка крачка“.
 2. Витя
  #2 Витя гости 7 септември 2020 г. 16:07 ч
  0
  има голяма вероятност ж.п

Ароматно мече тилдо | Направи го сам

Как да си направим ръчна помпа за изпомпване на вода от PVC тръби

Как да украсим кутия шоколадови бонбони | Направи го сам

Захаросан пъпеш | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня