Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Занаятчийски техники » Декупаж » Кутии за декупаж » Кутия, декорирана с плат, цветя от плат и мъниста
Необходими материали за направата на кутията:

1. Всяка картонена кутия.
2. Парчета плат.
3. Лента или плитка.
4. Мъниста, мъниста, камъни и др.
5. Термичен пистолет.

Етапи на изработка на кутия:
1. Всяка кутия, като обувки, съдове или подаръчни комплекти, е подходяща за тази кутия. Този майсторски клас използва кутия с прозрачен капак от комплект плитки, който ми беше даден на 8 март. Така че, нека подготвим всички необходими материали.

необходими материали


2. На този етап ще ни трябва плат. Всякакъв плат е подходящ за тази кутия и не е задължително да е нов. Това може да е стара пола, блуза или мъжка риза. Кутията ми, например, ще “облече” старата ми пола! И така, измерете и изрежете необходимото количество плат. Това трябва да се направи по такъв начин, че външната страна на кутията да е изцяло покрита с плат, както и частично отвътре. След това е необходимо с помощта на топлинен пистолет да покрием нашата кутия с плат.

покрийте нашата кутия с плат


Ако вътрешността на кутията е грозна, тогава тя също може да бъде покрита с плат.Моята кутия има прозрачен капак, така че няма да я покрия с плат, но ако имате картонен капак, тогава трябва да го покриете и с плат, може би дори друг плат, който съответства на цвета.
3. Неестетични ръбове на тъканта вътре в кутията могат да бъдат затворени с помощта на лента или плитка. Използвах сребърна панделка.

покрийте кутията с плат


4. Сега ще направим цветя от плат. На кутията ми ще има 3 цветя, за това трябва да изрежете 3 ленти плат с ширина около 4 см. Можете да изрежете ленти с еднаква дължина или да ги изрежете с различна дължина - не е толкова важно. Няма нужда да подрязвате нишките, които стърчат по краищата, тъй като те ще придадат на цветята необичаен вид.

затворете с лента


5. След това започваме да оформяме самото цвете. За да направите това, трябва да завъртите ръба на лентата в тръба и да я фиксирате с топлинен пистолет. Това е средата на нашето цвете. След това продължете да навивате плата около този център, като го завъртате леко, като същевременно фиксирате всеки оборот с топлинен пистолет.

оформете самото цвете

записвайте всеки ход


6. Повторете стъпка 5 още 2 пъти. Ето 3 готови цветя.

готови цветя


7. С помощта на топлинен пистолет залепете нашите цветя към кутията. Ако кутията е с картонен капак, тогава могат да се залепят директно за капака, но тъй като капакът ми е прозрачен, цветята ги залепям отстрани.

залепете цветята към кутията


8. Сега можете да използвате цялото си въображение, защото пристъпваме към най-интересното - декор мъниста и друга красота. Абсолютно всичко, което имате у дома, е подходящо за това - мъниста, кристали, мъниста, камъни, пайети, панделки, добре, като цяло всичко, което лежи наоколо дълго време и не е използвано в дома ви. Украсих кутията си с наниз от стари мъниста и камъни от парично дърво.

украсена с нишка от стари мъниста

камъчета от паричното дърво

Кутия декорирана с плат9.Това е всичко! Нашата кутия е готова, сега може да се използва за съхранение на конци, козметика, снимки и дори можете да я подарите на някого, като първо я поставите в нея настояще (мека играчка, бонбони и др.).

Кутия, украсена с цветя

кутия с цветя и плат
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
3+три=
Коментари (0)

Как да си направим машина за напречно рязане от стар велосипед и ъглошлайф

Направи си сам меки играчки, майсторски класове и шиене със снимки

Имитация на гранитогрес | Направи го сам

Домашна наденица

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня