Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
Тази сладка кутийка не е трудна за направа. Благодарение на необичайната си форма и оригинален дизайн, кутията ще бъде чудесна декорация на интериора. В него можете да съхранявате всякакви малки бижута: пръстени, обеци, верижки.

Кутия с плюшено мече


За производството ще ни трябват следните материали:
1. Заготовка за дървена кутия.
2. Грунд.
3. Салфетка за декупаж. За този майсторски клас беше избрана салфетка с мече.
4. PVA лепило, ножици, молив, гъба, четки, отвертка.
5. Акрилни бои.
6. Дантела.
7. 3D стъпка.
8. Акрилен лак.

Сега можете да започнете да декорирате.
Първи етап. За да направите кутията лесна за декориране, тя трябва да бъде разглобена. Затова се въоръжаваме с отвертка и развиваме всички метални крепежни елементи, така че кутията да се счупи на две части и нищо не ни притеснява.
Въпреки това, преди да извършите каквито и да е дизайнерски действия върху кутията, тя трябва да бъде грундирана. Това трябва да се направи, така че боята да се придържа по-добре към повърхността и кутията да издържи по-дълго. Така че вземете четка и, като я потопите в почвата, намажете цялата повърхност на детайла, отвън и отвътре. Оставете грунда да изсъхне.

Тъй като фонът на нашата салфетка е бял, по-добре е да боядисате целия капак на кутията с бяла акрилна боя, така че дървото да не прозира и да не разваля салфетката. След като боята изсъхне, започваме да изрязваме салфетката.

кутия


Втора фаза. Избираме подходящ изобразителен мотив, обръщаме салфетката, поставяме върху нея капака на кутията и очертаваме контура с молив. След това го изрязваме, поставяме върху капака и го коригираме, ако е необходимо.

нанесете салфетка върху клепача


Сега трябва да наслоите салфетката, като се отървете от два допълнителни слоя и оставите само горния тънък слой с картината. И можете да започнете да нанасяте салфетката върху клепача.
За да сте сигурни, че салфетката е равна, можете да използвате обикновена чешмяна вода. Налейте вода в чаша, вземете четка, нанесете салфетка върху капака и капнете малко вода в центъра. Започваме внимателно да намокряме цялата салфетка, движейки се от центъра. Ако на някое място лежи неравномерно, повдигнете салфетката за сухия ръб и я спуснете отново, като я изгладите с мокра четка. Така стигаме до краищата на салфетката и също ги „залепваме“ с вода. Този метод помага да се избегнат въздушни мехурчета и бръчки при нанасяне на лепило върху салфетката.

залепете салфетка


Няма нужда да чакате салфетката да изсъхне. Защото тогава просто ще падне. Затова вземаме PVA лепило, потапяме четка в него и намазваме мокра салфетка с лепило. Това трябва да се направи много внимателно, за да не се разкъса салфетката.

залепете салфетката към кутията


Сега можете да изчакате да изсъхне.
Трети етап. Нека започнем да рисуваме страните на кутията. Върху салфетка нанасяме розова акрилна боя в тон със сърцата и боядисваме страната на капака и цялата долна част.

боядисайте страните


След като боята изсъхне, можете да започнете да правите дантела. Измерваме лента от дантела с подходяща дължина и я отрязваме. Сега нека направим дантелата по-елегантна и необичайна. За да направите това, вземете сребърна боя и гъба.Поставете дантелата върху лист хартия или вестник, потопете гъбата в сребърна боя и я нанесете върху дантелата, като внимателно я боядисате.
Отново изчакайте боята да изсъхне, обърнете дантелата и намажете вътрешната страна с PVA лепило. Сега можете да го залепите на дъното на нашата кутия.

нанесете дантела


Четвърти етап. Докато дантелата изсъхва, нека работим с вътрешната страна на кутията. Беше решено да се боядиса със сребърна боя. Но за да може сребристата боя да залепне по-добре и дървото да не прозира, първо трябва да боядисате вътрешността с акрилна сива боя. Когато боята изсъхне, можете да нанесете втория слой - вече сребрист.

боядисайте вътрешната част

боя вътре


Пети етап. За да придадете на кутията завършен вид, вземете отново гъбата, потопете я в сребриста боя и „ударете“ страничните части на кутията в ъглите.
На този етап кутията може да бъде сглобена отново, но е по-добре да направите това в самия край, когато лакът е изсъхнал.
Взимаме 3D лепенката и я поставяме от тубичката върху плюшеното мече и облака. Първо очертаваме картината по контура, след това вътре, докато изображенията се запълнят напълно с калий. Външно почът малко напомня на PVA лепило, но след изсъхване става прозрачен и придава обем на изображението. Между другото, изсъхва за около четири часа, в зависимост от размера на изображението. Можете просто да оставите кутията за една нощ.

начертайте контур

напълнете с лепило


Шести етап. След като кутията изсъхне напълно я намажете с акрилен лак отвътре и отвън на два слоя. Интервалът между слоевете е приблизително половин час. И кутията изсъхва напълно в рамките на 24 часа.

Кутия с плюшено мече


Това е всичко! Сега кутията ще може да зарадва вас и вашите близки! Прекрасна положителна интериорна декорация и вид настояще.
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
4 минус едно =
Коментари (0)

Как да си направим велосипед без спици

Как равномерно и правилно да заварявате панти върху стоманена врата или порта

Пощенска картичка „Сърце с детска длан“ | Направи го сам

Как да направите дръжки за мрежа против комари със собствените си ръце

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня