Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Различен » Занаяти » Занаяти, изработени от пластмасови тръби » Невероятни идеи, нестандартно използване на PP тръби

Фреза за рязане на цилиндрични заготовки от пенопласт

Покриваме пластмасова тръба с необходимия диаметър с медна тел и правим цикъл.

Огънете краищата в посока, обратна на примката на 90 градуса. Притискаме краищата към нагревателната плоча на машина за заваряване на пластмасови тръби.

Задаваме необходимата температура, загряваме резачката, изработена от медна тел, и изрязваме цилиндрични заготовки с всякаква конфигурация от пенопласт.

Огъвач за пластмасови тръби от менгеме и тенекия

Фиксираме менгемето със затворени челюсти и лист от ПДЧ върху здрава дървена основа. Опираме празната тенекия в края на подвижния елемент на менгемето и начертаваме полузатворена линия върху ПДЧ симетрично спрямо надлъжната ос на инструмента. Раздалечаваме челюстите на менгемето възможно най-далече, отново опираме кутията в подвижния елемент на менгемето и също така начертаваме отворена линия около него. Поставете буркана на първата (най-отдалечената от менгемето) линия. Притискаме парче тръба, успоредно на надлъжната ос на менгемето, към кутията от двете страни, една по една.

Начертаваме прави линии от външната страна.Полагаме тръбата пред кутията напречно на двете предварително начертани линии. Начертаваме прави линии, пресичащи първите две. Инсталираме къси участъци от тръба на дупето във външните квадранти, образувани от прави линии. Фиксираме ги здраво към ПДЧ с три самонарезни винта.

Нагряваме част от пластмасова тръба в пламъка на газова горелка, поставяме нагрятата тръба между ограничителите и кутията.

Събираме челюстите на менгемето, докато получим необходимия ъгъл на огъване на пластмасовата тръба. Охладете завоя с мокра кърпа и отстранете края на подвижния елемент на менгемето.

Устройство за изтегляне на вода в съд от къс смесител и малка мивка

Огъваме единия край на пластмасовата тръба на около 45 градуса и запояваме изхода на тройника към другия. Във фитинга първо затваряме един проход с тапа с помощта на машина за заваряване на пластмасови тръби.

Свързваме свободното преминаване на тройника към миксера и, като държим контейнера извън мивката, изтегляме вода.

Дръжка за мебелна врата от пластмасова тръба

Огъваме пластмасовата тръба в центъра на 90 градуса. Отрязваме краищата на тръбата отвътре под определен ъгъл, например 45 градуса.

Вмъкваме парче пластмаса или дърво в тръбата и я изрязваме, като използваме краищата на тръбата като шаблон.

Огъваме заготовката от пластмасова тръба по даден радиус. Нарязваме краищата му под такъв ъгъл, че да прилягат плътно към повърхността на вратата. От обратната страна, под необходимия ъгъл, завинтваме самонарезни винтове, които, вкопавайки върха си в стените на тръбата на дръжката отвътре, здраво държат и фиксират дръжката.

Дръжка резе за дървена врата от тръба и пластмасови скоби

Ще сменим старата дръжка на вратата с нова пластмасова. За да направите това, прикрепете 2 скоби към парче тръба с необходимата дължина в краищата.

Притискаме получения монтаж с основите на държачите към крилото на вратата. Маркираме местата на контакт на държачите с вратата. Използвайки тези маркировки, закрепваме държачите към крилото на вратата с помощта на самонарезни винтове. Върнете тръбната секция в държачите. Опираме тръбата в стълба на вратата и прехвърляме външния контур на края му върху стълба. С помощта на свредло за пера правим глух отвор в стълба.

Затворете вратата и плъзнете тръбата покрай държачите в глухия отвор. Близо до левия държач от вътрешната страна прикрепяме друг държач-ограничител към тръбата с помощта на самонарезен винт, който също изпълнява функцията за преместване на тръбата надясно (за отваряне) и наляво (за затваряне).

Удължител за цанга от пластмасова тръба и винт с крилчата гайка за дръжка на мопа

От единия край в центъра на дебелостенна пластмасова тръба правим надлъжен прорез до изчислената дълбочина. По-близо до слепия край на слота, пробийте проходен отвор напречно на слота.

Вкарваме винт в отвора, поставяме шайба върху него от задната страна и завиваме крилчатата гайка.

Вмъкваме дръжка, като моп, в удължителя от страната на слота и затягаме импровизираната цанга с крилчата гайка.

Мини гребла, изработени от защитна телена обвивка на ветрило

В съответствие с планираната ширина на греблото, ние маркираме и изрязваме вътрешния пръстен-черупка, държащ спиците на корпуса. Също така на това ниво прерязваме междинния и външния телеен пръстен. В получения сектор отделяме част от външния пръстен, като отхапваме радиално разположените игли за плетене.

Нагряваме края на пластмасовата тръба в пламъка на газова горелка и я сплескваме между челюстите на менгемето.

Пробиваме 2 отвора в част от вътрешния пръстен-черупка и завиваме теления сектор към сплесканата част на тръбата.

Устройство за оформяне на полускоби от ламарина и закрепване на тръби към стената

Заваряваме държач за скоба, също изработен от пластмаса, към пластмасова тръба с единия запушен край и премахваме завоите от рамената.

Поставяме правоъгълната тенекиена заготовка върху тръбата и я притискаме отгоре с модернизираната скоба на полученото устройство. В резултат на това образуваме полу-яка.

Използвайки същото устройство, притискаме полупръстена на скобата към тръбата и краката към стената, които закрепваме с самонарезни винтове.

Нагревател за хавлии, изработен от пластмасова тръба и два държача за щипки

Нагряваме стоманена гайка, завинтена върху болт или болт в пламъка на газова горелка.

Притискаме горещата гайка в пластмасовия държач на скобата, като я натискаме върху гайката отвътре.

Завиваме вдлъбнат болт в гайката отвътре. Поставяме шайба върху него отвън и завиваме гайката. Поставяме монтажа в пролуката между плочите на отоплителната батерия, така че гайката да е от едната страна на плочите, а основата на скобата е от другата.

Закрепваме модула към батерията, като затягаме винта и държим гайката. Фиксираме същия монтаж на същото ниво в друго пространство между плочите и фиксираме пластмасовата тръба в скобите.

Оказа се поставка за сушене на кърпи, чорапи и т.н.

Крила гайка, изработена от обикновена гайка и гладък пластмасов съединител

Първо нарязваме гладкия пластмасов съединител на половини в напречна посока, а след това в надлъжна посока.

В резултат на това получаваме 4 еднакви половин пръстена. Пробиваме дупки в тях в центъра.

В пламъка на газова горелка загрейте гайката, завинтена върху болта или шпилката.Натискаме горещата гайка в половин пръстена отвътре, като използваме отвора като водач за болта с гайката.

След като развиете гайката от болта и охладите, тя е здраво фиксирана в половин пръстен. Получихме аналог на крилчатата гайка, с която можете надеждно и бързо да закрепите детайли и части.

Гледай видеото

Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
4 минус едно =
Коментари (0)

Как бързо да засадите много картофи с помощта на домашен плуг

Как да си направим картофен чипс у дома

Готвене на месо "по френски" във фурната | Направи го сам

Как да си направим електрическо точило за ножове

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня