Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Самоделни коли » Как да развиете счупена шпилка без пробиване или заваряване и да възстановите повредената резба

Възстановяване на повредени нишки

Ако отвор с резба в алуминиева част е повреден, той може да бъде поправен с обикновен кран, като предварително сте взели мерки, за да сте сигурни, че металните стружки не попадат вътре в механизма.

За да направите това, покрийте го с парче плат и смажете крана с масло. От време на време също продухваме стружките със сгъстен въздух.

Необходимо е да се работи внимателно, тъй като стоманеният инструмент е много по-твърд и по-здрав от алуминиевата част. След като възстановите резбата, завийте спиралната вложка в отвора, докато спре, и извадете инструмента.

Резбата е възстановена.

Как да премахнете счупена шпилка

Счупеният болт или болт ще изисква повече време и усилия. От многото инструменти, които използваме, използваме сърцевина и чук. Опираме върха на сърцевината в неравната повърхност на счупването на болта или болта и се опитваме да завъртим парчето обратно на часовниковата стрелка с удари с чук.

Ако няма подходящи прекъсвания, тогава можете да направите една или повече вдлъбнатини със сърцевина и да ги използвате, за да развиете хардуер.Тази операция ще изисква малко търпение, малко усилия и време.

Основното в тази операция е да преместите фрагмента от мястото му. По-нататъшната работа може да върви по-бързо дори без използване на чук. Можете, като хванете върха на сърцевината за една от неравностите по периферията на счупването, да завъртите фрагмента, като използвате само ръцете си.

След като повърхността на фрактурата се появи над отвора с резба, фрагментът може да се развие с пръсти, леко натискане върху него и завъртане обратно на часовниковата стрелка. Ако пръстите ви не са достатъчно силни, за да развиете напълно фрагмента, можете да използвате клещи.

Гледай видеото

Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
5+две=
Коментари (0)

Направи си сам - занаяти и майсторски класове | Страница 218

Как да направите обикновена стенна стойка за телевизор „направи си сам“.

Дърво с листа и цветя | Направи го сам

Направи си сам - занаяти и майсторски класове | Страница 230

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня