Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Различен » Занаяти » Метални занаяти » Как да надстроите тример до косачка за трева

Когато работите, люлеещата се косачка трябва да бъде окачена почти през цялото време, което води до бърза умора на почти всички мускули на тялото и трябва да почивате по-често, т.е. работата става непродуктивна. Превръщайки люлеещия се инструмент в инструмент за бутане, ние вече не държим косачката окачена, а я движим по земята, което е много по-лесно, отколкото да люлеем тежък инструмент над земята. Всеки възрастен с основни умения за работа с метал и прости ръчни инструменти може да се справи с тази работа.

Ще се нуждая

Материали:

 • метална лента;
 • метален лист;
 • корпус на зъбно колело за косачка;
 • винтове със сферична глава;
 • спрей боя;
 • точки за закрепване на ножове;
 • въртящ се нож;
 • прът със задвижващ вал вътре;
 • задвижване на косачка.

инструменти: машина за заваряване, бормашина, ръчна отвертка, гаечен ключ.

Процесът на превръщане на осцилираща косачка в бутаща

Огъваме краищата на две метални ленти с еднаква дължина към върха под същия ъгъл, които затягаме с помощта на заваряване с втора лента.Долните секции ще служат като плъзгачи, а горните секции ще служат като част от силовата рамка.

В центъра на правоъгълен метален лист с помощта на дупка пробийте дупка с диаметър 40 мм. Поставяме корпуса на зъбното колело на косачката в него и маркираме местата на трите монтажни отвора и ги пробиваме.

Закрепваме корпуса на скоростната кутия към листа с три винта с полусферична глава. Инсталираме листа с скоростната кутия върху предварително подготвения слайд, изрязваме го по размер и заварка тях помежду си.

Боядисваме горната част на конструкцията от аерозолна кутия. След това, след като боята изсъхне, ние я обръщаме и здраво закрепваме нож, изработен от здрава стомана и заточен от две противоположни страни към изходящия вал на скоростната кутия.

Монтираме прът със задвижващ вал вътре на входа на скоростната кутия, чийто край трябва да се зацепи със задвижващото зъбно колело на скоростната кутия. Затягаме стандартните крепежни елементи. Поставихме задвижването на косачката върху себе си с помощта на ремъци и нашата косачка се превърна от люлееща се в бутаща.

Контролните тестове ясно показаха, че модификацията не е влошила оперативните възможности на инструмента, а напротив, ги е подобрила. Работейки с такава косачка, ще бъдете по-малко уморени и работата ви ще стане по-продуктивна.

Гледай видеото

Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
4 минус едно =
Коментари (0)

Как бързо да направите голям термос от трилитров буркан

Плетене на весел новогодишен петел | Направи го сам

Обеци „Цветя“ | Направи го сам

Как да направите спинер със собствените си ръце

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня