Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Строителство и ремонт » Строителство » Покривен покрив от алуминиеви кутии
Покрив от алуминиеви кутии от различни напитки, с лакирано влагоустойчиво покритие, е напълно възможно. Той е екологичен и не изисква допълнителна обработка. Това е отлично използване на безплатни рециклируеми материали, които могат да бъдат намерени в изобилие по улиците на вашия роден град. И нашите инструкции ще ви помогнат да го приложите разумно.
Покрив от алуминиева кутия

Нека веднага да направим резервация, че това не трябва да се счита за пълноценно покривно покритие, тъй като изобилието от малки пукнатини и крехки крепежни елементи е малко вероятно да е подходящо за сериозни сгради. Но е доста рационално да покриете покрива на технически, полезни малки сгради, например тоалетна, кокошарник, плевня или кучешка колиба.
Покрив от алуминиева кутия

Характеристики на технологията


Това покривно покритие е направено директно от кутии, дъното и гърлото на които са отрязани. Останалата част се разрязва по дължина и се изправя. Ръчно подравнен лист алуминий се пресова в домашен печат по такъв начин, че да придобие форма, подобна на гофриран лист с клетки. Готовите малки заготовки се полагат припокриващи се върху дървена рамка и се регулират със скоби или се закрепват със самонарезни винтове.Крайните покривни елементи на хребети и дренажи са направени от същите листове, но без щамповане.

Материали и инструменти


В допълнение към празните алуминиеви кутии ще ни трябва:
 • Парче дъска с ширина 150-180 мм, дебелина - 25-30 мм - 2 бр.;
 • Метален квадратен прът със сечение – 10-15 мм – 2 бр.

инструменти:
 • Телбод със скоби;
 • Циркуляр или "паркет";
 • Ножици за метал;
 • Квадрат;
 • Длето;
 • Чук;
 • Свредло с накрайници и винтове;
 • Ръкавици.

Инструкции стъпка по стъпка за изработване и покриване на покрив от алуминиеви кутии


1. Приготвяне на буркани


Материалът за това покривно покритие може да се намери навсякъде. Моят съсед е отличен редовен доставчик, така че нямам проблеми със суровините. Предпочитам бирени кутии, защото не оставят лепкава следа като содата.
Покрив от алуминиева кутия

Най-практично е да започнете подрязването от шията, след това да направите надлъжен разрез и накрая да изрежете дъното. Това е по-удобно, защото гърлото на консервата е по-слабо. В идеалния случай трябва да измислите някакъв вид режещо устройство, тъй като рязането на голям брой кутии на ръка ще бъде доста обезпокоително.
Покрив от алуминиева кутия

Не забравяйте да носите ръкавици, тъй като алуминиевите резки са много остри и лесно могат да ви наранят!

2. Жлебове за метални пръти


Покрив от алуминиева кутия

Долната дъска на печата ще действа като матрица. В него е необходимо да се направят жлебове за металните пръти, така че да се поберат в тях с малка междина. Това може да стане с циркуляр или циркуляр. За да удължите живота на перфоратора, изберете твърда дървесина за него - дъб, ясен, акация и др.;
Покрив от алуминиева кутия

3. Закрепващи пръти


Покрив от алуминиева кутия

Покрив от алуминиева кутия

Трябва да се направи един отвор в краищата на металните пръти, за да се закрепят към горната дъска, за да се образува перфоратор. Позицията им трябва да съвпада с жлебовете на матрицата (долната дъска).Пръчките могат да бъдат закрепени с винтове или самонарезни винтове;
Покрив от алуминиева кутия

Покрив от алуминиева кутия

4. Сглобяване на матрицата


За да свържете двете части на печата, използвайте обикновена панта за прозорец или лист алуминий от кутия и го закрепете с телбод към краищата на дъските.
Покрив от алуминиева кутия

Ако жлебовете за металните пръти са тесни, можете да ги разширите с длето;
Покрив от алуминиева кутия

5. Производство на профилирани листове


Поставете изправения лист алуминий в печата и го натиснете добре с ръка или дори с крак. При тази технология, както и при стандартната, е необходимо да се изработят два вида заготовки с различни краища. Снимките показват как позицията на екструдираните клетки се различава спрямо края на листа.
Покрив от алуминиева кутия

Първият от тях ви позволява да направите по-трайно покритие и дори да поставите профилиран лист на два слоя. Вторият може да бъде положен само в един слой, но върху максимална покривна площ. За да се разграничи размерът на детайлите, които се изпълняват, върху долната дъска на матрицата се правят няколко маркировки с помощта на същия циркулярен трион;
Покрив от алуминиева кутия

6. Покривно покритие


Веднага след като сте подготвили няколко опаковки заготовки от велпапе, можете да започнете да покривате покрива. Ще ни трябват метални ножици, няколко алуминиеви листа и телбод. В моя случай това е двускатен покрив на малък кокошарник, размерите на всяка страна са 60x60 cm.
Покрив от алуминиева кутия

Покрив от алуминиева кутия

Сгънете алуминиевите листове наполовина и ги закрепете с телбод към дъното на покрива, като ги поставите един по един, както е на снимката. Същият принцип на закрепване се използва за крайните странични елементи на покрива.
Направете 90-градусова чупка на страничните елементи, за да можете да закрепите профилираните листове и да осигурите оттичане на влага (капково).

7. Покривна инсталация


Вълнообразните листове, направени от алуминиеви кутии, нямат твърдостта, която е присъща на стандартния материал. Невъзможно е да се ходи по такъв покрив, така че монтажът му е ограничен само до ръчен натиск.
Покрив от алуминиева кутия

Покрив от алуминиева кутия

Покриването с това парче покритие започва отдолу и от единия ръб. Трябва да се направи по такъв начин, че да може да лежи върху свободната зона на покрива, като постепенно покрива покрива до върха.
Покрив от алуминиева кутия

8. Облицовка на билото на покрива


Елементите на билото са изработени от алуминиев лист, леко огънат в единия ръб. Това огъване дори не е необходимо да се натиска докрай. Листът е огънат в средата и също така е закрепен във вид на рибена кост на място на покрива. Когато монтирате тези елементи, е необходимо да ги притиснете възможно най-плътно към страните на покрива, така че да текат максимално около формата на гофрираните листове.
Покрив от алуминиева кутия

Покрив от алуминиева кутия

Покрив от алуминиева кутия

Покрив от алуминиева кутия

Гледай видеотоОригинална статия на английски език
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
3+три=
Коментари (10)
 1. Гост Андрей
  #1 Гост Андрей гости 3 май 2019 г. 21:26 ч
  17
  Да правите нещо със собствените си ръце, разбира се, е много добро, но в някои случаи все пак трябва да спрете въображението си и желанието си да спестите пари.
 2. Сергей К
  #2 Сергей К Посетителите 3 май 2019 г. 23:05 ч
  10
  Горкото куче!
  1. Акрил
   #3 Акрил гости 4 май 2019 г. 12:06 ч
   2
   СЪС фигИли горкото стои там и се усмихва)) Къщата има нов покрив, евтин е, но не тече..
   1. Сергей Колибан
    #4 Сергей Колибан гости 4 май 2019 г. 19:43 ч
    3
    уау, това е малко бюджет... докато сглобявате този покрив...ще спечелиш 3-4 нормални .. + външният вид ще бъде приличен. Благодаря за идеята, но не е полезна))
 3. Алекс
  #5 Алекс гости 4 май 2019 г. 00:42 ч
  1
  Освен това го боядисайте с „гумена“ боя, иначе е някак грозно.
 4. минувач
  #6 минувач гости 5 май 2019 г. 00:49 ч
  6
  Билото на покрива е ужасно!
 5. Иван
  #7 Иван гости 5 май 2019 г. 08:17 ч
  2
  Сякаш някой е сдъвкал покрива... усмихнат Усмихни се
 6. Татко фон Ведер
  #8 Татко фон Ведер гости 5 май 2019 г. 22:00 ч
  3
  Не е ли възможно просто да използвате гладки листове, без да ги огъвате?
  1. Акрил
   #9 Акрил гости 6 май 2019 г. 12:15 ч
   1
   Мисля, че можете да правите каквото искате, стига резултатът да е по-добър от обикновеното дърво без защита. Да, авторът направи покрива си небрежно, огъна го като селянин, направи билото порнографски, дори не постави примка с лост на пресата си, но какво от това? В края на краищата, вие, майстори „направи си сам“, можете да направите това по-добре, ето една идея за вас, реализирайте я! усмивка
 7. Игор
  #10 Игор гости 21 май 2019 г. 16:48 ч
  3
  Нашите ръце не са за скука.

Направи си сам - занаяти и майсторски класове | Страница 67

Как просто да гравирате надпис върху острие

Направи си сам - занаяти и майсторски класове | Страница 136

Проста рецепта за домашна юфка

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети у дома. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня