Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Игри и играчки » Паяк от фолио и конец
Не всеки е фен на паяците, но сред тях има и такива, които са толкова големи и красиви, а и никак не са отровни, че спират дъха. Ако някой не разбира за какво говорим, тогава ще дам пример: паяците тарантули, особено мъжките, са големи и много красиви и пухкави. Екзотично е. Природата очевидно е работила усилено върху техните ярки и оригинални цветове. Но ги обичам повече на снимки и в интернет, така да се каже дистанционно. И накрая ми се предостави възможност, която искам да използвам, за да създам свой собствен осемкрак красавец и реших да го направя свой талисман.
паяк от фолио и конец

Тук казват така: нарисувайте повече от това, от което се страхувате, вашите страхове, и те ще спрат да ви плашат. Затова ще бъде удоволствие да правите такива паяци с деца, които сега ще гледат тези страшно-сладки същества без много страх. И бих искал да отбележа, че работата с фолио е подходяща дори за деца. Но за възрастното поколение можете да използвате тел вместо фолио, което също е обвито с конци. Основното за нас е, че лапите се огъват така, както искаме. В случая моите размери са следните: лентите от фолио са с ширина 5 см и малко по-къси от вътрешните нишки, които са с дължина 20 см (4 дълги крака). Отделете част 5 (10 см.- това са хелицери „ухапващи паяци“), така че нека започнем с тях.
паяк от фолио и конец

Откъсваме или отрязваме излишното фолио. Трябва да създадем дълги парчета, от които да надничат опашки на конци. Започваме с увиване на нишките и след това, бавно сменяйки фолиото, се опитваме да превъртаме между палеца и показалеца, но не бъдете ревностни, за да не разкъсате фолиото. Тук вътрешната резба е прикрепена към мек прът, така че това е значителна предпазна мрежа за здравина.
паяк от фолио и конец

паяк от фолио и конец

Можете да започнете с най-късата част от „щипките“ на фиг. Залепваме краищата на конците със супер лепило и започваме да ги увиваме по-плътно, а накрая отново залепваме краищата на конците. И така продължаваме с всички останали бъдещи лапи. Получава се красиво, когато цветовете на всяка гънка на лапите са контрастни. В този случай не е необходимо да прекъсвате основната нишка, достатъчно е просто да я издърпате и да я завъртите с различен цвят, като същевременно уловите всички опашки на нишката.
паяк от фолио и конец

паяк от фолио и конец

паяк от фолио и конец

Сега всички крайници на паяка са готови и можете да започнете да ги свързвате. Завиваме средата достатъчно стегнато, но стърчащите части са твърде стърчащи. Тази част на паяка трябва да е по-малка от задната част на тялото.
паяк от фолио и конец

паяк от фолио и конец

паяк от фолио и конец

Сега вземете парче от всеки пълнител. Желателно е да е 5 пъти по-голяма от средата, увита на краката. Избираме меки и дебели нишки и започваме да увиваме хлабаво пълнежния полиестер, като бавно го превръщаме в кръгло парче. След като почувствате, че всичко е станало равномерно, можете да започнете да го увивате с копринени конци. Можете да свържете няколко от тях в различни цветове. И сега ще почувствате как кръглото парче започва да се засилва в ръцете ви и да се превръща в плътна част от тялото. След като се увие, препоръчително е да се прошият някои места в средата, така навиването ще се закрепи и конците няма да излязат.
паяк от фолио и конец

паяк от фолио и конец

паяк от фолио и конец

И накрая е време да разкрасите и добавите някои детайли. Първо, нека украсим тялото с някои аксесоари. След това ще украсим главата и ще добавим очи.
паяк от фолио и конец

паяк от фолио и конец

паяк от фолио и конец

паяк от фолио и конец

паяк от фолио и конец

И накрая, зашиваме тялото към главата от долната страна.
паяк от фолио и конец

И тук имаме такъв красив паяк, с размерите на цяла длан. Със сигурност ще бъде трудно да не го забележите в интериора. Опитайте се да си направите такава и със сигурност ще получите наслада от любимите си хора.
паяк от фолио и конец

паяк от фолио и конец

паяк от фолио и конец
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
4 минус едно =
Коментари (0)

Уред за отвиване на капачки на буркани

Полезно и интересно | Страница 73 | Направи го сам

Обеци | Направи го сам

Как бързо да нарежете лука - съвет на готвача

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети у дома. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня