Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
контейнер за дребни предмети

Едно от най-популярните и полезни неща, които можете да направите сами, е контейнер за дребни предмети. Има доста изходни материали, от които могат да бъдат направени. И всеки път бурканите за съхранение на какви ли не неща се оказват специални, не като другите.

контейнер за дребни предмети

На вашето внимание се предлага един от вариантите. Контейнерът е изработен от две пластмасови бутилки с обем около 2 литра. Ще ви трябват две еднакви бутилки. В този случай е важно бутилките да нямат успоредни стени, тогава ще бъде възможно да изберете диаметъра на рязане, така че контейнерът да може да се затвори плътно, т.е. единият диаметър беше малко по-голям от другия с цел от едната част да се направи самият контейнер, а от другата - капак за него.

контейнер за дребни предмети
контейнер за дребни предмети

Оценяваме съотношението на диаметрите на среза. Ръбът на пластмасата ще трябва да се обработи, за да се придаде плътност, така че при изпробване трябва да има разстояние от около половин сантиметър между капака и дъното.

контейнер за дребни предмети
контейнер за дребни предмети

Двете страни на контейнера се подлагат на топлинна обработка. За да направите това, използвайте тиган с подходящ размер и тънко дъно.Загряваме тигана, като го обръщаме с главата надолу, след това нанасяме отрязаната страна на пластмасовата бутилка върху горещата повърхност и леко я завъртаме в кръг без силен натиск. Когато е изложена на топлина, пластмасата започва да се извива навътре, образувайки твърд кант, който ще закрепи ръба и контейнерът ще запази формата си.

контейнер за дребни предмети

Сега избираме нишки, за да създадем външната декоративна обвивка на контейнера. Връзката трябва да е плътна, а не прозрачна, следователно преждата трябва да е достатъчно дебела. Също така подходящо плетене в няколко теми. Избираме основната нишка от червен цвят, придружена от здрава синтетична нишка от розов цвят. Получаваме доста дебела двойна нишка. Избираме и кука за стегнато плетиво, в нашия случай N3.5.

контейнер за дребни предмети
контейнер за дребни предмети

Започваме да плетем от долния кръг според стандартния модел. Добавете бримки и ги пробвайте върху пластмасовата основа, докато дъното й се покрие напълно с плетен кръг. След това спираме добавянето на бримки и повдигаме плетката до нивото на ръба на пластмасовата форма. Ние плета по същия начин за втората половина на контейнера.

Когато и двете половини на плетената черупка са готови, разпънете ги върху пластмасови форми. Най-удобно е да прикрепите плетена корица към пластмасова форма с помощта на термичен пистолет. За да свържете, поставете капка горещо лепило на дъното. След това обличаме плетената част и също залепваме по контура на горнището.

По същия начин прикрепяме плетения капак към втората част на контейнера. Важно е да оставите поне 1 см свободен пластмасов ръб на дъното на контейнера, за да може капакът да се затвори.

контейнер за дребни предмети

За украса използваме фрагменти от дантелена панделка, блясък и цвете от прежда. Цветето може да бъде изплетено или направено на машина за създаване на цветя от конци, както в нашия случай.

контейнер за дребни предмети
контейнер за дребни предмети

От дантелената лента изрязваме елементи по стегнатия контур на бродерията и ги комбинираме в апликация под формата на пеперуда. Апликацията може да се зашие със ситни невидими шевове или да се залепи с горещо лепило. Украсяваме ставите с лъскави сърца.

контейнер за дребни предмети
контейнер за дребни предмети

Ако и двете части на контейнера са подбрани правилно, както като диаметри, така и като дизайн, тогава ще получим много хубав плътно затварящ се буркан, подходящ за сигурно съхранение на различни дребни неща от канцеларски материали до копчета, от бижута до монети.

контейнер за дребни предмети
контейнер за дребни предмети
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
3+три=
Коментари (0)

Декориране на кутия шоколадови бонбони | Направи го сам

Как се правят ролки за лентов шлайф без струг

Как да направите мощен 4-бутален мини компресор от спринцовки за еднократна употреба

Как просто да гравирате надпис върху острие

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети у дома. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня