Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Различен » За деца » Относно комбинирането на рисуване с апликация
Светът около нас е толкова разнообразен и пъстър! Не е изненадващо, че детето е очаровано от него, хипнотизирано - в крайна сметка на всяка крачка има интригуващи въпроси, гатанки и открития. Децата могат да изразяват чувства въз основа на впечатления по различни начини. Най-често четките, моливите и пастелите стават техни медиатори, които предават емоции. Гледайки плодовете на детското творчество, разбирате, че децата оживяват всяка картина и въз основа на нея мислено създават приказен сюжет. Нека се опитаме да го развием?

Изпъкнал образ
Най-простото приложение е дейност, достъпна за деца в предучилищна възраст, която може да се комбинира с рисуване. Нека младият художник да изобрази например някакво животно с неравномерно оцветена кожа - зебра, жираф.
Покриваме хартията вътре в контура с боя, която съответства на цвета на фона, тоест първо правим африканския кон просто бял, а животното с дълга шия - жълто или светло оранжево. Сега изрязваме вълнообразни черни ивици и правоъгълници с неправилна форма. Първите залепваме върху тялото на зебрата, вторите - върху гърба и врата на жирафа. Колкото по-дебел е материалът за апликацията, толкова по-релефна ще бъде картината.

за съчетаването на рисунка с апликация


Търся идеи в кутията за изработка
Детето рисува новогодишна картичка, зареждайки я с доброта и положително настроение. Вярно, еленът, впрегнат в шейна, прилича на хибрид на крава и антилопа, но е забавен. Какво прекрасно дърво! Междувременно нещо му липсва... Сигурно лъскави копчета, които трябва да играят ролята на топки, позлатени ядки, меденки. Смазваме копчетата с лепило, поставяме ги върху пухкави борови лапи и казваме: „Гирлянда, светни!“ Не е срамно да покажеш на Дядо Коледа шедьовър, създаден от малък майстор.
В есенния пейзаж има твърде много тежки сиви нюанси, защото младият художник усеща тъжното очарование на октомврийските дни. Необходим е оригинален завършек, който да не противоречи на патоса на платното, за да се отрази напълно характерът на късната есен. Покрийте пейзажния лист върху изсъхналия акварел с лепен молив (цял или на фрагменти), поръсете със синьо изумрудено зелено и перли от седеф. Дъждовните капки, превърнали се в миниатюрни мъниста, моментално оживиха мрачната палитра.

за съчетаването на рисунка с апликация

за съчетаването на рисунка с апликация


Нека бъдем креативни
Татко има огромна бутилка пяна за бръснене. Защо му трябва толкова много? Нека вземем малко назаем, така че шапките на върховете на нарисуваните планини да изглеждат пухкави и меки. Разклатете флакона, насочете дюзата към желаните места и леко натиснете. И сега върховете на скалите са покрити с истински сняг, а над тях се носят големи люспи - това са снежинки, свързани в полет.
Баща ти с електрическа самобръсначка ли се бръсне, та не ползва пяна? Няма проблем! Всяко семейство има паста за зъби в банята си. Замяната е доста равностойна. Все пак има грис, а и от него става чудесна зимна композиция.

за съчетаването на рисунка с апликация

за съчетаването на рисунка с апликация


Материалът за реализиране на креативни, необикновени идеи е навсякъде, въображението и любовта към творчеството ще ви помогнат да го намерите.
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
3+три=
Коментари (0)

Проста топлоелектрическа централа „направи си сам“.

LUT технология | Направи го сам

Как да направите най-простия струг със собствените си ръце

Занаятчийски техники | Страница 50 | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети у дома. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня