Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Занаятчийски техники » Декупаж » Майсторски клас по декупаж » Кутия, изработена в техника декупаж
Да подаря Великден настояще елегантен и красив, трябва да се погрижите предварително за опаковката. Можете сами да направите кутия за великденски яйца или малък козунак и да украсите по ваш вкус. Техника "декупаж» ви позволява да прехвърлите всяко изображение върху повърхността и да го украсите по различни начини, давайки воля на вашето въображение.

кутия, изработена в техника декупаж


За да направите кутията, ще ви трябва:
 • Малка картонена кутия.
 • Акрилна боя (строителна или декупажна).
 • PVA лепило.
 • Великденска тематична салфетка.
 • Гваш бои в различни цветове.
 • лак.


Изберете кутия


1. Изберете кутия с правилния размер. Външната повърхност с изображения трябва да бъде боядисана равномерно с бял акрил. Ако картината се вижда през слоя боя, нанесете отново акрила с по-дебели щрихи. След като покриете кутията с боя от всички страни, оставете я да изсъхне напълно. Това ще отнеме средно 20 минути.

боя с бял акрил

боя с бял акрил


2. Докато кутията съхне, подгответе лепилото. Смесете PVA и вода в малка чинийка до гладка течна консистенция.

разредено PVA лепило


3. Изберете ярка, пролетна салфетка. Подходящи са великденски мотиви с пилета, зайчета и цветя.Нарежете салфетката на квадрати, малко по-големи от страната на кутията. Отделете долните бели слоеве на салфетката от горния слой с изображението.

изрежете салфетката по размер

изрежете салфетката по размер


4. Започнете да лепите от горната част на кутията, като внимателно нанасяте лепило върху всяко парче салфетка. С помощта на мека четка незабавно изгладете всички неравности, които се образуват по повърхността на кутията. След изсъхване много малки бръчици ще изчезнат сами, така че не бива да се притеснявате много за тях.

залепете го

залепете го


5. Правете кратки почивки по време на работа, оставяйки лепилото да изсъхне малко. Това е необходимо, за да не повредите случайно вече залепените фрагменти от шаблона, когато го докоснете. Използвайте останалите салфетки, за да запечатате дъното на кутията, като ги наслагвате една върху друга. Оставете с главата надолу, докато изсъхне напълно.

залепете го

залепете го

украсете ръбовете

украсете ръбовете


6. Изсушената кутия трябва да бъде малко украсена и да придаде на рисунката вид на ръчно изработена работа. Обемните контури и гвашовата боя са идеални за това. Покриваме вътрешността на кутията плътно с боя, опитвайки се да доближим цвета на повърхността възможно най-близо до фона на салфетката. Можете също така да рисувате върху отделни елементи от картината с четка. Например, центровете на маргаритките могат да бъдат боядисани с жълта боя, оставяйки дебели щрихи. Или оставете леки щрихи от бяла и жълта боя на фона, което ще създаде усещане за ръчно рисувана картина.

лак

лак


7. Лакът ще ви помогне да придадете на кутията окончателен завършен вид. Можете да изберете матов декупажен лак или обикновен строителен лак. Но всеки лак ще отнеме много време да изсъхне. Има експресен метод за лакиране на декупажни продукти - напръскайте повърхността с лак за коса. В този случай кутията ще придобие лек, елегантен блясък, ще изсъхне за минута и, най-важното, няма чужди миризми.

кутия, изработена в техника декупаж
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
3+три=
Коментари (0)

Как да възстановите дръжка на брадва с помощта на горещо лепило

Направи си сам - занаяти и майсторски класове | Страница 120

Разядка за всички поводи. Невероятно вкусна рецепта за консервирана свинска мас в саламура

Ваза с цветя на клон | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня