Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Различен » За деца » Детски костюми » Мускетарски костюм
Толкова е обичайно: детето трябва да носи костюм на новогодишното парти. По-лесно е, разбира се, да си купите облекло на Батман или Спайдърмен в магазина и да не се занимавате с ръкоделие. Но на фестивала може да има двама или дори четирима такива супергерои. Тогава настояще Определено не вашето малко дете получава най-добрия костюм. Костюмът, който предлагам, може да бъде изработен дори от най-„безръкия“ родител. Ако домакинството разполага с необходимите детайли на тоалета, създаването му ще отнеме час до час и половина. Ако не, ще трябва да прекарате цялата вечер. Ще ни трябват: всяка шапка, старите ботуши и ръкавици на майката, два правоъгълника от черен плат, няколко гирлянди, катарама, две парчета широк ластик и нещо, което прилича на перо.

Шапка.
Украсяваме ръба на шапката с гирлянд. Широките периферии позволяват да се придаде на шапката истински мускетарски вид. Ако нямате шапка, вземете „рецепта“ за направата й от хартия в интернет. Много е просто.

Шапка


Към него прикрепяме катарама.

Към него прикрепяме катарама


Прикрепяме писалката.
Моята версия използва четка за прах Duster като писалка. Аналог може да бъде цветна хартия, навита върху тел и фино подрязана по ръбовете.

Прикрепете писалката

Прикрепете писалката


Аксесоари.
Ние безмилостно отрязваме върховете на старите ботуши. Желателно е това да са ботуши и с катарами. Украсяваме горната част на ботуша с гирлянд.Огъваме дъното, така че разрезът да не се вижда.

Аксесоари

Аксесоари

ръкавици

Аксесоари

Аксесоари


Прикрепяме гирлянд към стари ръкавици.

Наметало.
Това е най-трудната част от костюма. Взимаме обикновен плат от синьо, червено или черно. Сгънете на две и изрежете еднакви правоъгълници. Това са предната и задната част на мантията. Зашиваме ръбовете на правоъгълника на плата от всички страни с вътрешен завой (за да избегнем разтриването и разплитането на плата).

Наметало


Обшиваме втория правоъгълник от плат по същия начин. Зашийте раменете заедно, оставяйки достатъчно отвор за главата.

Зашийте раменете


Зашиваме парчета ластик от двете страни на дъждобрана на нивото на гърдите на детето (прикрепяме всяко едно от тях към правоъгълници 1 и 2 с надгъвен шев). Ластикът е необходим, за да ограничи движението на дъждобрана около тялото.

страни на наметалото

страни на наметалото


Маскираме ръбовете на двата правоъгълника с гирлянд.

маскиране с гирлянд

направете кръст от гирлянд


В центъра на двата платнени правоъгълника правим кръст от гирлянда с различен цвят.

мускетарски костюм

мускетарски костюм

мускетарски костюм


Съвет.
Ние шием гирляндите на ръка. Когато обличаме бебето, първо му слагаме горнището на крачетата, а след това и обувките, които стават. Под дъждобрана носим бялата блуза на майка ми (за предпочитане по-голям размер и с волани) или риза. Обръщаме яката до шията на наметалото. Ризата трябва да се стегне на талията с колан. Към колана трябва да завържете къс (6-7 сантиметра) шнур, който ще служи като закопчалка за меча. ПОМЕТЕНЕ е задължително! Ако го няма в най-близкия магазин си го правим сами. За да направите това, вземете пръчка, дръжка на моп, тънка тръба или дебела тел. На него нанизваме кръг с дупка в средата, изработен от картон. Преместваме го 15 сантиметра надолу. Увиваме целия занаят с фолио за печене.

Това е всичко! Вашето бебе не само ще бъде индивидуално, но и ще получи голямо удоволствие от необичайността на облеклото. Дядо Коледа ще оцени вашите усилия!
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
4 минус едно =
Коментари (0)

Как да огънете стоманен ъгъл без машина с помощта на просто устройство направи си сам

Игри и играчки | Страница 2 | Направи го сам

Моделиране | Направи го сам

Как да си направим мощна духалка за листа

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня