Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Занаятчийски техники » плетене » Плетене на една кука » Красиво цвете от прости мотиви
Има много начини за плетене на една кука. Понякога е доста трудно за начинаещ в плетенето да овладее сложни и много красиви техники наведнъж, но винаги искате да създадете нещо красиво, но не много сложно. Има изход от тази ситуация и сега ще ви го покажа. В този майсторски клас ще ви науча как да плетете прости мотиви, от които ще създадем красиво цвете - стойка за топла вода. Гледайки такова цвете, никога няма да си помислите, че го е изплел начинаещ.

Необходими материали за работа:
 • Кука № 2, за средна дебелина на преждата.
 • ножици.
 • Прежда в няколко цвята. Избрах жълто, лилаво и зелено.
 • Игла и конец за зашиване на мотиви.


Прежда от няколко цвята


Ние плетем осем верижни бримки или завързваме бримка Amigurumi с осем единични плетения на една кука. Така създаваме първия ред – основата на нашия мотив. Сега плетем три верижни бримки и още три двойни плетения на една кука. Вторият ред ще се състои от шестнадесет двойни плетения на една кука. Разпределяме по две от тях във всяка колона на долния ред. Между всеки четири бримки изплитаме шест синджирчета.Получава се, че плетем четири двойни плета, шест синджирчета, отново четири двойни плета и така до края на реда.

завържете го с двойни плетения на една кука


Третият ред ще изплетем в различен цвят. Просто го връзваме с двойни плетения на една кука. Връзваме въздушните бримки със седем двойни плетения на една кука.

нека започнем да плетем следното


Четвъртият ред се състои от непрекъснати единични плетения на една кука. Не забравяйте да плетете две единични плетения на една кука в ъглите в една долна колона, така че ъгълът да не се заобли, но да остане по-малко остър.

венчелистчето е готово


И така, вече имаме един готов мотив, нека започнем да плетем следващите. По същия начин, както изплетохме първия мотив, създаваме още четири нови. Общо трябва да имате пет еднакви мотива.

много листенца


И сега най-интересната част - нека започнем да оформяме нашето цвете. Взимаме два мотива и ги огъваме в единия ъгъл. Зашиваме гънките на един мотив към друг. Опитайте се да шиете така, че дупката на мястото, където са въздушните бримки, да остане в огънати ъгли. В този случай извитите ъгли ще образуват красиво венчелистче от същия цвят с тънък ръб.

шиене на цветни венчелистчета


Огъваме близкия ъгъл на вече зашития мотив и прилагаме към него следващия мотив с подгънат ъгъл, като зашиваме фугите. По същия начин продължаваме да шием мотиви, докато получим цяло цвете и пет красиви листенца.

Красиво цвете


Ето такава красива и необичайна стойка. За да направите венчелистчетата по-малко изпъкнали, поръсете продукта с вода и изгладете стойката. След това вътрешните венчелистчета ще станат по-малко обемни и ще се установят почти наравно с външните венчелистчета.
Сега ще се почувствате по-уверени и ще разберете, че дори с вашето ниво на познания по плетене на една кука, вие сте способни да създавате красиви и оригинални неща.Можете да свържете няколко от тези стойки, например за сервиз за чай, който обикновено се състои от шест чаши и чайник. Този комплект ще бъде отличен подарък за вашата майка или приятелка и те ще бъдат двойно доволни, защото ще направите всичко това със собствените си ръце.

Красиво цвете със собствените си ръце
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
4 минус едно =
Коментари (1)
 1. Тъжна Александра
  #1 Тъжна Александра гости 25 февруари 2014 г. 11:56 ч
  0
  МНОГО КРАСИВО!!!!!! смее се

Направи си сам - занаяти и майсторски класове | Страница 222

Как да мариновате хайвер със собствените си ръце

Телефон в метална кутия | Направи го сам

Проста технология за правене на гладки, чисти бетонни стълбове у дома със собствените си ръце

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня