Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
Дори и най-неопитните майсторки могат да създадат такава оригинална украса за новогодишното дърво със собствените си ръце. За да направите това, ще ви трябва остатъчна прежда от два цвята и игли за плетене № 3 или дори малко по-тънки.
По-добре е, разбира се, да вземете прежда в оранжеви и зелени нюанси. Но не е важно. Това е новогодишна украса за елха - може да бъде каквато пожелаете.

1. За плетения морков, който е показан на снимките на майсторския клас, трябва да хвърлите 32 бримки. Но ако искате да направите по-голяма или по-малка играчка, хвърлете повече или по-малко примки. Основното е, че броят им е кратен на 2.

брой бримки


2. Трябва да плетете в трикотажна плетка. И във всеки нечетен ред, започвайки от петия, намалете един цикъл от всеки ръб. Тоест, в тези редове трябва да плетете първата и втората бримка заедно, както и предпоследната и последната бримка.

трикотажна плетка


3. Сега трябва да завържете върховете. Това се прави с тънка кука No 2. Изплита се колона с въздушни бримки. Броят на бримките в тази колона може да варира от 10 до 20. Ако желаете, можете да направите всички листа с еднаква дължина. Ако не искаш, ще бъдем различни. Обемът се придава чрез завързване на въздушната колона в „стъпка на рак“, над ръба на всяка от нейните бримки.

над ръба на всяка от неговите бримки


4.Свързваме „моркови“ и „върхове“. Поставяме декоративни елементи по ръба на плетената тъкан, така че всеки от тях да изчезне, когато играчката морков впоследствие се усуче не по-малко от сантиметър. Зашиваме го със скрит шев, за да не се забелязва от предната страна.

комбинирайте моркови и върхове


5. Усучете декоративния морков и направете вертикален сляп шев. Също така укрепваме горната част - произволно зашиваме „върховете“ с „морковите“ и един с друг.

декоративни елементи


6. Направете примка за окачване на играчката на смърчовите лапи. Ние плетем колона с необходимата дължина от въздушни бримки. Закрепваме го с примка в горната част.

Морков
Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
3+три=
Коментари (0)

Шиене на дрехи | Направи го сам

Различни | Страница 22 | Направи го сам

Сгъваеми валентинки | Направи го сам

Преглед на видовете дискове за мелници

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня