Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » готвене » Какво да готвя от розова сьомга: две ястия от една риба

За да направите филето от розова сьомга крехко и сочно, подправете го с ароматен лук и билки и го поставете във фурната. Това ястие е еднакво подходящо както за лека вечеря, така и за празнична трапеза. Във филето от розова сьомга практически няма кости, готви се по-бързо от месото. Идеален за ситуации, когато искате да ядете вкусна храна, но не искате да отделите много време и усилия. Мариноването на розова сьомга е дори по-лесно от печенето. Няколко движения на ръката и след няколко часа ще имате вкусна, леко осолена риба, готова за сандвичи и канапета.

Розовата сьомга е добра за печене във фурната и ецване. В сравнение с друга сьомга, тя е по-малко мазна. Рибата, приготвена във фолио във фурната, е идеална за диетично хранене. Има много рецепти за приготвяне на розова сьомга с различни възможности за обработка. От един труп ще приготвим две ястия, а от главата, опашката и билото ще получим чудесна рибена чорба. Наистина универсална риба, давай!

Филе от розова сьомга на фурна

Подготовката ще отнеме 1 час, но по-голямата част от времето ще бъде изразходвана за подготвителната работа по рязане на трупа.

Състав (2 порции):

 • Розова сьомга – 1 бр. (1 кг)
 • Лук – 1 бр.
 • Магданоз, копър - няколко стръка.
 • Растително масло - 1 супена лъжица. л.
 • Сол, черен пипер.

Почистете трупа на розовата сьомга от вътрешностите и люспите, изплакнете и отстранете излишната влага с хартиена кърпа.

Оставете опашката, перките и главата настрани (по-късно сварете супата) и внимателно отделете филето от гръбначната кост с остър нож.

Съвет: не отделяйте филето от розова сьомга от кожата, това ще запази целостта на слоя и месото няма да загуби сока си по време на готвене.

Поставете един слой филе от розова сьомга в топлоустойчив съд с кожата надолу.

Подправете с черен пипер и сол, покрийте с полукръгчета лук, стръкове билки и слой фолио.

Пече се 30-35 минути, максимална температура 200 градуса.

Крехко, умерено осолено филе

Вторият слой филе от розова сьомга ще бъде осолено. Смесете 2 супени лъжици сол и 3 супени лъжици захар. Поставете рибата в пластмасов съд и я залейте със захарно-солената смес.

Съвет: ако използвате по-голямо количество риба за осоляване, тогава оптималното съотношение на захар и сол е следното: захарта винаги е 1 супена лъжица. лъжица повече от сол.

Оставете за една нощ в хладилника и на сутринта отмийте останалата сол. Нежно, умерено осолено филе е готово, насладете се!

Добър апетит!

Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
4 минус едно =
Коментари (0)

Домашни колбаси без обвивка - фрикандели

Направи си сам механичен дебеломер не може да бъде по-лесен

Занаяти от пластмасови бутилки | Страница 3 | Направи го сам

Свещник снежинка | Направи го сам

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня