Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Компютърни домашни продукти » Бърз ремонт на пукнатина на лаптоп. Майсторски клас

Невъзможно е да си представим живота на съвременния човек без лаптоп. Този малък мобилен компютър е удобен за работа и игра. Днес почти всички имат лаптопи: от студенти до пенсионери. За съжаление понякога се появяват пукнатини в корпуса на лаптопа. Най-неприятното е пукнатина на капака, тъй като нейното увеличаване може да доведе до повреда на матрицата. А ежедневното повдигане и спускане на капака на лаптопа значително допринася за нарастването на пукнатините. Какво да направите, ако капакът е напукан?

Преди всичко не се отчайвайте. Докато пукнатината е малка, растежът й може лесно да бъде спрян. Запълването на повредената зона с лепило не е добра идея. Повечето лепила имат модул на еластичност с два порядъка по-нисък от пластмасата. И за да предотвратите развитието на пукнатини, трябва да създадете твърда рамка. Може да не е толкова естетично, колкото просто залепване, но ще бъде надеждно.

Как бързо да поправите пукнатина на капака на лаптоп

Първо, повърхността около пукнатината трябва да бъде обезмаслена. За това е подходящ ацетон или обикновен алкохол. След това трябва да подготвите усилващите елементи, като въглеродни пръти.

По принцип тънката тел може да се използва за армировка, но не трябва да се забравя, че телта работи добре на опън и лошо на огъване. Ето защо трябва да вземете предвид оптималното разположение на усилващите елементи, така че да работят в напрежение, когато са натоварени. За фиксиране е най-добре да използвате епоксидна смола. Този двукомпонентен състав е лесен за използване и има необходимите адхезивни и якостни характеристики.

Елементите от смола трябва да се смесват в малък съд в съотношението, посочено в инструкциите, обикновено 1:10.

За дозиране на компонентите е удобно да използвате медицинска спринцовка. Нанесете тънък слой смола вътре в пукнатината, след което трябва да огънете капака, така че пукнатината да се затвори. Тоест, трябва да го върнете в първоначалното му положение. След това се нанася слой смола по протежение на пукнатината и върху него се залепват усилващи елементи.

Остава само да прекарате смолата по прътите на армировката и да я оставите да изсъхне.

Сега можете да забравите за пукнатината. Можете да прикриете мястото на ремонта със стикер.

Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
5+две=
Коментари (0)

Пощенска картичка - хербарий | Направи го сам

Поставка за салфетки от пластмасови бутилки | Направи го сам

Раирана дрънкаща топка | Направи го сам

Как да подготвим 3 вида термично стабилни покрития за различни повърхности от течно стъкло

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня