Направи го сам
Лайфхакове, майсторски класове, полезни съвети, рецепти.
У дома » Лов риболовен туризъм оцеляване » В палатката е топло и храната е топла. Как да си направим проста печка от кутии

По време на туризъм, риболов или лов, особено в лошо, хладно време, искате да затоплите ръцете си, да затоплите вътрешността на палатката и да затоплите храната си. За да направите това, ви е необходим източник на топлина, за предпочитане от налични материали. Освен това трябва да бъде компактен, лесен за производство, безопасен и надежден при работа. Можете да направите такъв източник на топлина от най-простите материали и всеки възрастен може да го направи.

Как да си направим печка от консерви

Отстраняваме етикетите от две празни кутии, за да не се запалят, когато източникът на топлина работи. В долните части на кутиите пробиваме дупки в кръг с голяма бормашина, като в едната трябва да са 3, а в другата повече. Те са необходими за отстраняване на топлината от кутиите по време на работа и за подаване на въздух от атмосферата за поддържане на горенето.

Пробийте една малка дупка в центъра на металния капак на стъкления буркан. След това свързваме две тенекии с мебелна панта с помощта на болтове и гайки, така че едната да покрива другата. Освен това примката ще ви позволи да сгънете горната кутия, ако е необходимо.

Изсипете две чаени лъжички трапезна сол в стъклен буркан, добавете малко количество гореща вода и разтворете солта във водата, като разбърквате с лъжица. След такива препарати поставете несинтетично въже в солен разтвор и го накиснете за 5-10 минути.

След като изтече определеното време, извадете въжето от физиологичния разтвор и го изсушете върху радиатора. След това вкарваме края на въжето отвътре в отвора на капака на стъкления буркан и от външната страна на капака поставяме гайка с подходящ размер върху въжето, оставяйки малка опашка. Колкото по-плътно въжето приляга в гайката, толкова по-добре.

Затягаме гайката към капака, като издърпваме свободния край на въжето. Отрязваме излишната част от въжето, оставяйки малко парче. Отрязаното парче въже трябва да стига до дъното на буркана, когато капакът е завинтен.

Напълнете стъкления буркан със слънчогледово масло, но не до ръба. Завиваме капака с въже върху буркана. Резултатът беше нещо подобно на лампа. Ако е необходимо, регулирайте фитила.

За да ускорите импрегнирането на фитила с масло, навлажнете го отгоре с дървено шишче. Всичко е готово, за да тестваме нашата миниатюрна печка в действие. За да направите това, сгъваме горната тенекия благодарение на примката и монтираме лампата в долната кутия с три отвора.

Запалете фитила и го оставете да изгори. Солта върху въжето стабилизира фитила по време на процеса на горене и го предпазва от бързо изгаряне. След 2 минути огънят ще пламне и ще спре да пуши. Сега можете да затворите горния буркан.

Горната част на печката се загрява бързо, долната е леко топла.

Разбира се, не трябва да очаквате силна топлина, но ако предварително поставите консервна кутия със съдържанието върху нея, тя ще се затопли за 2 часа.

Гледай видеото

Коментирайте
 • папионкаУсмихни сесмее сеИзчервяванеусмивкаотпуснат отпуснатусмивка
  сърце_очиkissing_heartцелуване_затворени_очизачервенаоблекченудовлетворенусмивка
  намигвамизплезен_език_намигащо_окоизплезен език затворени очиухиленцелуванеизплезен_езикспящ
  притесненнамръщенизмъченотворена устагримасаобърканпритихнал
  безизразеннезабавенsweat_smileпотразочарован_облекченуморенпасивен
  разочарованобърканстрахливстудена потупорствамплачаридание
  радостудивенвикуморено_лицеядосаняросттриумф
  сънливвкусномаскаслънчеви очилазамаяно_лицеимпусмихнат_имп
  неутрално_лицеno_mouthневинен
3+три=
Коментари (0)

Необичайна лятна чанта | Направи го сам

Как да си направим градински свредел от боклук

Плетена торта | Направи го сам

Как да направите рутер от бормашина със собствените си ръце

«Направете го сами - със собствените си ръце» - сайт за интересни домашно приготвени продукти от скрап материали и предмети в домашни условия. Стъпка по стъпка майсторски класове със снимки и описания, технологии, лайфхакове - всичко, от което се нуждае истински майстор или просто занаятчия за ръкоделие. Занаяти с всякаква сложност, голям избор от направления и идеи за творчество.

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня